Životna priča Relje Popovića: Izgubio je oca kada je imao dve godine, a njega su optuživali da krije albansko poreklo

03.01.2023

08:02

0

Pozadina svega ovoga jeste dirljva ljubavna priča koju je imala njegova majka

Životna priča Relje Popovića: Izgubio je oca kada je imao dve godine, a njega su optuživali da krije albansko poreklo
Relja Popović - Copyright Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Popularni reper Relja Popović danas je u emotivnoj vezi sa pevačicom Nikolijom Jovanović i tata je dve devojčice Ree i Hane, a malo ko zna kakva je zapravo njegova životna priča i ko su njegovi roditelji.

Naime, Reljina majka je pokojna umetnica Zoja Begoli, koja je bila primabalerina i repetitorka Narodnog pozorišta.

Usavršavala se u tadašnjem Lenjingradu na čuvenoj Akademiji "A.J. Vaganova". Potom je bila i profesorka na Odseku za balet i glumu na Akademiji umetnosti, kao i pedagoškinja čuvene škole "Lujo Davičo".

Sa sportskim novinarom Srđanom Popovićem dobila je sinove Mišu i Relju, a nakon što je preminula, mediji su tvrdili da je njen sin Relja Popović krio svoje albansko poreklo.

 

 

Međutim, istina je sasvim drugačija i krije dirljivu ljubavnu priču njegove manje. Naime, Srđan Popović je preminuo, kada je Relja imao samo dve godine, a bol što ga nikada nije upoznao i što se ne seća svog oca, ga je godinama bolela.  

- Mama mi je pričala da sam je na sahrani oca jednog mog druga pitao kome je teže – njemu koji je izgubio tatu sa 14 godina ili meni koji sam tada imao godinu i po. Teško je odgovoriti na to pitanje. Da li je ikad lako preboleti odlazak nekog ko ti znači? Naravno da bih voleo da sam mogao da zapamtim oca. To je rana koju nosim ceo život - ispričao je jednom prilikom reper.

ATAImages/ Antonio Ahel
Relja Popović

 

Reljina mama Zoja se posle smrti prvog supruga ponovo zaljubila i udala za čuvenog glumca, scenariste i pedagoga Faruka Begolija. Bili su ludo zaljubljeni jedno u drugo, ali je njihov brak doživeo krah posle 18 godina zajedničkog života. Faruk nikada nije krije da mu je veoma žao što je došlo do razovda, a o emocijama više nije želeo da govori.

Kako je otkrio, Zoja i on su posebno brinuli jedno o drugom i trudili se da održe kontakt u teškim godinama za našu zemlju.

- Više ne govorim o ljubavima, jer je postojala jedna prava ljubav i brak. Bili smo 18 godina zajedno. Mislim da je balerina i do danas zadržala moje prezime. Kad se završilo, završilo se, nažalost. Ostali smo prijatelji. Čujemo se telefonom povremeno. Najviše smo se čuli tokom rata. Kad smo shvatili da smo dobro, i ona i ja, sve ređe i ređe smo se čuli - istakao je Faruk Begoli neposredno pre smrti.

Posebno je naglasio da je sa njom spoznao pravu ljubav.

- Bogat sam tom ljubavlju, bogat sam tom ženom. Zahvalan sam joj što mi je pružila jedno saznanje, divnu ljubav, brak, divno druženje i divan deo života - prisetio se on tada.

Begoli je preminuo u Prištini 2007. godine, a Zoja deceniju kasnije, a mediji su tih dana pisali da je njen bivši suprug bio Reljin biološki otac, što je reper jednom prilikom negirao.

ATAImages/ M.M.
Relja Popović

- Kada je moja majka umrla, novinari su pisali da je Faruk Begoli moj otac i pravili konstrukcije da želim da sakrijem albansko poreklo, što je van pameti. Ja ljude delim na dobre i loše, ne po nacionalnosti - kazao je tada Popović.

Reper kaže da je živeo skromnim životom, iako nije imao sve što i druga deca, to mu nije nedostajalo jer je u kući imao mir i majku koja se za sve brinula.

- Moja majka je bila jedna neverovatna žena. I u suludim vremenima inflacije, iako je imala malu platu, uspevala je da Miša i ja ne oskudevamo. Možda nisam mogao da dobijem patike koje su nosila neka druga deca, ali je u kući uvek vladala ljubav. Iz ove perspektive gledano, koliko god da nam je nešto falilo, ništa nam nije falilo - zaključio je Relja.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike