Silovao devojčice jer „device nisu fotogenične"?! Sve o Lindinom bivšem mužu: Tajkun modne industrije i drogirao modele!

18.10.2022

11:15

0

Evanđelista, navodno, ni za šta od ovoga nije znala, iako je on dosta toga lošeg uradio i dok su bili u braku

Silovao devojčice jer „device nisu fotogenične"?! Sve o Lindinom bivšem mužu: Tajkun modne industrije i drogirao modele!
Linda Evanđelista - Copyright Profimedia

Linda Evanđelista, jedna od nekada pet supermanekenki koje su vladale modnom scenom, svojevremeno je govorila kako „nije ustajala iz kreveta dok joj ne ponude 10.000 dolara". Malo ko je znao, međutim, da je za njen toliki uspeh bio zaslužan njen nekadašnji suprug Džerald Mari - ozloglašeni šef agencije „Elit Models" u Parizu.

On je i stvorio „čuvenih pet", pored Linde - Klaudiju Šifer, Naomi Kembel, Sindi Kraford i Kristi Tarlington. Iza kulisa, pak, radio je jednako velike, ali izuzetno loše stvari.

Pre nekoliko godina njegove žrtve polako su, ali sigurno, počele da govore o svemu što su zbog njega doživele - istupivši javno, „prosule" su brojne monstruozne detalje koje i dan-danas ne mogu da se speru s njegovog imena, napominju strani mediji. Izvesne lepotice su godinama trpele zlostavljanje, čak i u periodu kada je on bio u braku s Lindom, a ona je tvrdila kako o tome ništa nije znala, kao i da Mari prema njoj nikada nije bio nasilan.

Kako je birao žrtve?

Na vrhu njegove „liste crnih želja" mahom su bile devojke iz dalekih zemalja. Vendi Volš iz Kanade je tako sa onda 17 godina doputovala s dečkom u Francusku na audiciju. On je njenoj majci obećao kako će je čuvati kao malo vode na dlanu, oči u glavi... Međutim, završila je kod Marija.

- Govorio mi je kako bi bilo dobro se zbog karijere pojavljujem na glamuroznim privatnim zabavama bogataša, na kojima su svi bili pijani i drogirani. Kokaina je bilo svuda, a manekenke su bile mlado meso za zabavu starijih muškaraca - objasnila je Vendi jednom prilikom.

Mari ju je silovao u svom stanu, gde su se bili našli ne bi li razgovarali o poslu.

- Nisam želela da ga naljutim, jer je taj čovek bio „Bog i batina" u svetu mode. Od njegove je reči zavisila moja karijera. Zato sam mu, kad mi je gurnuo ruku u gaćice, normalnim tonom rekla da prestane jer ne koristim kontracepciju. Nakon toga me je, međutim, okrenuo i zabio mi glavu u jastuk, pa analno silovao dok sam ja jecala - dodala je bila tada, dok se idući susret dogodio kroz nekoliko dana u agenciji.

Tada je još bila i ponižena jer je on tokom razgovora s jednom kolegom pokazivao prstom u njenom pravcu i grohotom se smejao.

Džerald Mari, Profimedia
 

Slično iskustvo doživela je i Žil Dod, instruktorka plivanja koja se kao devetnaestogodišnjakinja iz Los Anđelesa preselila u Pariz. Nju je Mari nakon zajedničkog izlaska, pa odlaska u njegov džakuzi, pozvao u krevet, a onda i silovao.

- Osećala sam se potpuno podčinjenom. Kad sam drugi put ostala sama s njim, bilo je to na poslu, a tada me je prisilio na oralni s*ks.

Rešila ga se tek pošto je u Monte Karlu upoznala Adnana Kašogija, saudijskog milijardera, ali to nikako je bio i kraj pakla.

Podvođena

Bili su u vezi dve godine, a Dod je kasnije saznala kako je bila samo jedna od žena u haremu saudijskog trgovca oružjem te da je Kašogi redovno plaćao usluge Marijevoj agenciji za upoznavanje s atraktivnim „pratiljama". U vreme dok je sa suprugom Lindom Evanđelistom predsedao izborom „Look of the Year" za „Eliteov model godine" u Njujorku 1991, jedna od kandidatkinja, petnaestogodišnja Kanađanka Šavna Li, sanjala je o susretu sa svojim idolom.

- Linda je bila moj idol, a kad sam dobila poziv u Pariz te svoju sobu u njihovom stanu, na svetu nije bilo srećnije osobe od mene - sećala se ona, a prenosili strani mediji.

Međutim, kada je Evanđelista otišla na poslovni put, Mari je pokazao svoje pravo lice - pa i nju silovao.

Silovana i bolesna

Kare Otis je u memoarima podelila s javnošću svoju potresnu priču. U Pariz je stigla kao sedamnaestogodišnjakinja, a u knjizi „Beauty, disrupted" detaljno je objasnila kako ju je Mari prvi put napastvovao dok je bila bolesna. Imala je temperaturu i ležala u njegovom stanu. Linda je tad opet bila na putu.

Osim toga, bio ju je navukao i na kokain, „jer je najbolji za kontrolisanje težine". Tek posle godinu dana pakla je otišla kući, ali nije bila i zaboravljena. „Sredio" joj je fotografisanje za naslovnicu američkog „Voga" 1988. godine i to zajedno s Evanđelistom.

„Device nisu fotogenične..."

Ovaj monstrum je obavljao razne prljave poslove iza modne agencije koju je imao. Prema izvesnim navodima, 13 je devojaka od 14 godina napastvovao uveren da „device nisu fotogenične". Kako bi ostale miršave, inače, redovno im je davao kokain.

Danas, ima sedamdeset i kusur godina i u braku je s modelom iz Rusije. Žive između Pariza i Ibice. Sve optužbe oštro poriče i njegovim je advokatima glavni cilj da speru ljagu s njegovog imena i dokažu njegovu nevinost.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike