Posle Massimove smrti pesma „23. prosinac" postala je još tužnija: Nekad ju je pevao s kolegom koji sad i za njim lije suze (FOTO/VIDEO)

25.12.2022

07:45

0

Postoje priče da je nastala i kao posveta ženi koja je poginula na dan svog venčanja...

Posle Massimove smrti pesma „23. prosinac" postala je još tužnija: Nekad ju je pevao s kolegom koji sad i za njim lije suze (FOTO/VIDEO)
Massimo Savić - Copyright Borislav Zdrinja/ZIPA PHOTO/ATAImages

Massimo Savić preminuo je 23. decembra 2022, u 61. godini. Oglašavanje porodice posle njegove smrti nema koga nije bilo dotuklo. 

Velika tuga ubrzo zatim savladala je i brojne fanove koji su se prisetili njegove izvedbe „23. prosinca" (decembar) s Tonijem Cetinskim. Massimov odlazak na baš ovaj datum i samog je pevača rastužio:

- Počivaj u miru, Massimo. Saučešće porodici i tvom malom krugu velikih ljudi. Odmori se, Maks, zaslužio si. Pozdravi mi ekipu tamo negde na proplanku u Svemiru - poručio je Toni u okviru svoje objave na Instagramu posvećene preminulom kolegi, dok je u „storijima" ređao i sećanja na nastup kada mu se za „23. prosinac" Savić bio pridružio.

Tužna pesma

Priča iza ove dobro poznate balade gotovo da uopšte nije poznata. Jedno je sigurno - Cetinski je, kako se i ranije navodilo, teško izvodi uživo zbog emocija koje umeju da ga preplave. O njenoj pozadini, s druge strane, nikako ne govori.

- To je jedina pesma koja nosi svoje breme, ali kada je pisana, nije imala toliko slika u sebi, nije imala govor pre, nije imala taj pečat... Bila je normalna ljubavna pesma. Ali, kako se dogodio taj neki događaj, onda sam predložio tekstopiscu da konkretizujemo priču i da nekako ostane uspomena na tu osobu - glasi jedini Tonijev osvrt na ovu numeru, prenosili su mediji.

Toni Cetinski, Instagram screenshot / tonicetinski
 

Šuškalo se kako je posvećena prijateljici koja je preminula pošto se predozirala heroinom, zatim ženi koja je poginula u saobraćajnoj nesreći na dan svog venčanja... On ju je, pak, izvodio u čast kolega bez kojih je ostao, a mnogi su oni koji kažu da je njegovo najemotivnije pevanje „23. prosinca" bilo 2009. godine u Areni Zagreb.

Trenutno, zajednički snimak s Massimom naveliko se deli putem društvenih mreža, jer niko ne može da poveruje da je pevač preminuo baš na ovaj, već izuzetno tužan datum, opevan u pesmi.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike