Poznat datum komemoracije Massima Savića

24.12.2022

13:53

1

Datum sahrane biće naknadno objavljen, a spekuliše se da će umetnik biti sahranjen u Zadru

Poznat datum komemoracije Massima Savića
Massimo Savić - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Massimo Savić je preminuo u petak u 61. godini nakon kratke i teške bolesti, a od legendarnog muzičara su se prve oprostile supruga Ena i ćerka Mirna.

Komemoracija za muzičara Massima Savića, koji je iza sebe ostavio neizbrisiv trag i brojne hitove, održaće se u petak, u 11 časovau, u zagrebačkom Hrvatskom narodnom pozorištu.

Massimo će navodno biti sahranjen u Zadru, ali zasad je nepoznat datum sahrane.

Milan Maricic/ATAImages
Massimo Savić

- Massimova želja je da bude kremiran. Sve oko sahrane ćete saznati naknadno, još je prerano za detalje - rekla je Lana Čulig iz ''Aquarius recordsa'', Massimove izdavačke kuće, za ''24sata.hr''.

Brojni su oni koje je Massimova smrt ostavila bez reči, budući da je bio izuzetno cenjen muzičar u čitavom regionu.

Naredne godine, Massimo bi proslavljao četiri decenije postojanja na muzičkoj sceni. Kruna karijere bio mu je koncert u Areni Zagreb 5. novembra 2022. Uoči istog, prenose i tamošnji mediji, Massimo je saznao od čega boluje, ali je ipak održao nastup i to pred značajno više od 10.000 okupljenih. Publika ga pored vanvremenskih pesama pamti i po žiriranju u muzičkim takmičenjima poput ''X Faktora' i ''Zvezda''.

Mateja Stanisavljevic/ATAImages
Massimo Savić

Iza sebe je ostavio suprugu Enu koju je upoznao 1989. godine, sa kojom je kasnije dobio i ćerku Mirnu, na koju je uvek bio izuzetno ponosan.

- Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga sveta, u našim će dušama živeti večno nasmejan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umetnosti. Zauvek ćemo biti tvoje cure. Eni i Mirna -  stoji u njihovoj objavi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike