Prošle su 32 godine od filma ''Sam u kući'': Evo kako danas izgledaju lopovi Marv i Hari! (FOTO)

12.12.2022

23:31

1

Kultni film nam je obeležio detinjstvo, a uvek ga rado iznova pogledamo za vreme novogodišnjih i božićnih praznika

Prošle su 32 godine od filma ''Sam u kući'': Evo kako danas izgledaju lopovi Marv i Hari! (FOTO)
Daniel Stern i Džo Peši - Copyright Profimedia

Prošle su 32 godine od snimanja čuvenog filma ”Sam u kući”. Film za sva vremena, koji je oduševio i mlađu i stariju publiku, mnogima je obeležio detinjstvo, a gleda se i dan-danas.

Osim božićnih ukrasa, snega, mirisa kuvanog vina, kolača i božićnih pesama, asocijacija na dane koji su pred nama svakako je i film "Sam u kući". Ovaj film se tradicionalno prikazuje na televiziji već godinama, a iako smo ga pogledali već nebrojeno puta, tokom novogodišnje atmosfere ga rado pogledamo iznova.

Džo Peši i Danijel Stern slavu su stekli glumeći ne baš bistre lopove u popularnom filmu ”Sam u kući”. Iako Harija i Marva pamtimo kao mlade likove, danas su obojica u godinama, te izgledaju mnogo drugačije nego u popularnom filmskom ostvarenju koje ih je proslavilo.

Film Sam u kući/Profimedia
Danijel Stern

Džo Peši glumio je Harija koji je sa Marvom činio čuveni dvojac ''Mokri banditi'', a danas ima 79 godina. U penziju se nakon bogate glumačke karijere povukao 1999. godine, i od tada se u filmovima pojavljuje samo povremeno.

Danas izgleda potpuno drugačije, ali zadržao je svoj prepoznatljivi osmeh i izraz lica po kom ga pamtimo.

Danijel Stern danas ima 65 godina. Iako je glumio u brojnim komedijama, najpoznatiji je po ulozi Marva u filmovima ”Sam u kući”. Danijel se, osim glumom, bavi i pisanjem scenarija i režiranjem, a jedna od poslednjih uloga mu je u seriji "Shrill".

Što se njegovog privatnog života tiče, od 1980. godine je u braku s Laurom Matos, s kojom ima troje dece, sina i dve ćerke. Inače, njegov sin Henri je kalifornijski senator, dok je Danijel 2009. godine dobio ''Call to Service'', nagradu bivšeg američkog predsednika Baraka Obame za volonterski rad. 

U jednom intervjuu za ''The Hollywood Report'' prisetio se i filma koji ga je proslavio.

- Bilo je kao da smo igrali neki sport, pa nas povrede koje smo zadobili tokom snimanja nisu ni bolele. Dobio sam jak udarac u nos, koji je potom krvario, kad sam morao da gurnem glavu kroz vratašca za pse na ulaznim vratima. Morao sam glavu brzo izvući, ali sam zapeo svojim velikim nosem - priseća se Danijel kroz smeh.

Danijel je istakao i da nije u kontaktu sa glumcem Makolijem Kalkinom, koji je glumio malog Kevina, ali je ostao prijatelj s Džo Pešijem, za kog smatra da je sjajan glumac. 

Film Sam u kući/Profimedia
Sam u kući

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike