Pevači zgrću vrtoglave sume novca na lak način: Vojaž u protekloj godini zaradio 226.000 evra, a Senidah 154.000 evra!

11.12.2022

21:02

0

Treperi su vodeći kada je zarada preko striming platformi u pitanju

Pevači zgrću vrtoglave sume novca na lak način: Vojaž u protekloj godini zaradio 226.000 evra, a Senidah 154.000 evra!
Senidah, Vojaž i Nikolija - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel/Pixabay

Pevači pored Jutjuba veliki novac na godišnjem nivou zarađuju i od striming platformi za slušanje muzike, od kojih se posebno ističe Spotifaj, najveća svetska platforma za slušanje muzike po broju pretplatnika.

Mahom se radi o pevačima mlađe generacije, a s obzirom da se bliži kraj godine i svode se računi, pojedini treperi su na svojim društvenim mrežama objavili koliko su imali strimova, tj. skidanja muzike, od početka ove godine, te se prostom računicom može zaključiti da su iznosi koje su zaradili ogromni.

Apsolutni rekorder u Srbiji na striming platformi Spotifaj definitivno jeste mladi treper Mihajlo Veruović Vojaž sa čak 64,6 miliona strimova, od kojih je inkasirao negde oko 226.000 evra, naspram prošlogodišnjih 140.000 evra.

Mateja Stanisavljević/ATAImages
Mihajlo Veruović Vojaž

Vojaža u stopu prati i njegov prijatelj i kolega Igor Panić Nući sa 53,9 miliona slušanja, od čega je u novčanik stavio 189.000 evra.

24sedam/Katarina Mihajlović
Igor Panić Nući

U top tri izvođača iz Srbije na platformi Spotifaj nalazi se i Senidah sa 43,8 miliona, od čega je zaradila 39.000 evra više nego ranije - 154.000 evra.

Senidah Promo/SDF
Senidah

Visoku poziciju drži i Slobodan Veljković Cobi sa 148.000 evra, koje je zaradio zahvaljujući broju od 42,3 miliona strimova.

ATAImages/Antonio Ahel
Slobodan Veljković Cobi

Po brojkama koje je javno objavila, svoje bogatstvo najmanje je uvećala Nikolija Jovanović. Ona će od ove platforme inkasirati "samo" 59.000 evra, i to za 17 miliona strimova.

ATAImages/Antonio Ahel
Nikolija Jovanović

Spotifaj je u Srbiji dostupan od jula 2020. godine. Uz pretplatu, moguće je preuzimanje muzike i slušanje na bilo kom uređaju, i to sve bez reklama, prenosi ''Kurir''.

Podsetimo, na platou ispred Skupštine Srbije, Beograđane će za doček 2023. godine zabaljati Mihajlo Veruović Vojaž i Igor Panić Nući. Ovo će biti prvi put da na ovako značajnom događaju nastupaju mladi izvođači, što su čelnici Beograda već i najavili.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike