Šaban Šaulić dobio ulicu u Krčedinu: Goci puno srce što su mu meštani odali počast!

05.12.2022

18:59

0

Komšije ga ne zaboravljaju

Šaban Šaulić dobio ulicu u Krčedinu: Goci puno srce što su mu meštani odali počast!
Šaban Šaulić - Copyright Šaban Šaulić ATAImages/Antonio Ahel

Tragično nastradali pevač narodne muzike, Šaban Šaulić, dobio je ulicu u Krčedinu. Poznato je koliko je pevač svojevremeno voleo da provodi vreme u ovom mestu pokraj Dunava. U svojoj kući tik pored reke nalazio je mir, daleko od javnosti, a kao strastveni pecaroš, na Dunavu je voleo da peca ribu.

On je bio najproslavljeniji stanovnik Krčedina, a njegovi meštani ga ne zaboravljaju, te će odlukom lokalnih vlasti njegovo ime zauvek ostati zabeleženo baš tamo gde je najviše voleo da boravi.

Ulica koja vodi ka Dunavu i Šaulićevoj vikendici nedavno je dobila ime po tragično stradalom kralju narodne muzike.

Antonio Ahel/ATAImages
Šaban Šaulić

- Šaban je obišao ceo svet, ali uvek je jedva čekao da se vrati svojoj oazi mira koju je stvorio u Krčedinu. Zato sam srećna što će se njegovim imenom zvati ulica kojom smo svi rado prolazili - rekla je Šabanova supruga Gordana Šaulić.

Njegova udovica Goca izuzetno je ponosna što je Šaban dobio priznanje kakvo zaslužuje, i to od ljudi iz mesta gde je proveo najsrećnije trenutke.

- Hvala mesnoj zajednici i naročito čelnim ljudima opštine Inđija, koji su prepoznali njegov značaj i odali mu poštu na ovaj način - dodala je Goca Šaulić za ''Kurir''.

Antonio Ahel/ATAImages
Goca Šaulić

Podsetimo, Šaban Šaulić tragično je nastradao u Nemačkoj 17. februara 2019. godine. Vraćao se s nastupa kad je u jutarnjim časovima na njegov automobil naletelo vozilo kojim je upravljao Asant Levent. On je ove godine osuđen na tri godine i tri meseca zatvora, a ovom sudskom presudom porodica Šaulić, kao i svi prijatelji i poštovaoci Šabanovog lika i dela nisu zadovoljni. U stravičnom sudaru stradao je i pevačev klavijaturista Mirsad Kerić, dok je Šaulićev kum Slobodan Stojadinović teško povređen.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike