Šaulići se oglasili nakon smanjenja kazne Šabanovom ubici: Šokirani smo, ovo je sramno!

20.10.2022

10:23

2

Već su bili nezadovoljni presudom, a ovo ih je još više razočaralo

Šaulići se oglasili nakon smanjenja kazne Šabanovom ubici: Šokirani smo, ovo je sramno!
Šaban Šaulić i Goca Šaulić - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Alsinu Leventu, čoveku koji je kriv za smrt Šabana Šaulića i Mirsada Kerića, danas je smanjena kazna zatvora za tri meseca za ubistvo iz nehata, ugožavanje sigurnosti u saobraćaju i vožnju bez vozačke dozvole.

Porodica Šaulić oglasila se nakon odluke suda, te istakli da su šokirani onim što se dogodilo. 

Šaban Šaulić ATAImages/Antonio Ahel
Šaban Šaulić

 -Šokirani smo i smatramo da je presuda sramna, ali smo nemoćni da bilo šta učinimo. MI smo već bili i prethdnom presudom nezadovoljni i uložili smo prigovor. S obzirom na to da to nije usvojeno, nego je još i smanjena kazna, to pokazuje koliko se ljudski život malo ceni u Nemačkoj nezavisno od toga ko je on bio i čime se bavio - poručuje Šaulićeva porodica za Nova.rs.

Podsetimo, advokati Leventa su uložili žalbu na prvobitnu presudu od tri godine i tri meseca, a sud je doneo odluku da istu smanji.

- Odluka je donesena zbog činjenice da je sudski proces trajao dugo. Takođe, uzeto je u obzir da se optuženi pokajao i to što nema dosije – navodi izvor za Alo.

Podsetimo, saobraćajna nesreća dogodila se 17. februara 2019. godine na auto-putu kod gradića Gitersloh, u blizini Bilenfelda. Pijani vozač udario je od pozadi automobil u kojem su bili Šaban Šaulić, Mirsad Kerić i Slobodan Stojadinović.

Printscreen Instagram/ LeventAlsin
Alsin Levent

Kralj narodnjaka i Kerić su poginuli, dok je Stojadinović teško povređen. Kako su tada javili nemački mediji, osuđeni Turčin je vozio automobil 193 kilometra na čas, a bio je pod dejstvom alkohola i marihuane.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike