Zahar nije štedeo estradu: Za Brenu i Popovića kaže da su ga prodali, Karleušu nazvao režiserom skandala, a Šabana nije podnosio

03.12.2022

14:48

0

Kompozitor je bez dlake na jeziku opleo po brojnim muzičkim zvezdama, što se njima sigurno neće dopasti

Zahar nije štedeo estradu: Za Brenu i Popovića kaže da su ga prodali, Karleušu nazvao režiserom skandala, a Šabana nije podnosio
Milutin Popović Zahar - Copyright Printscreen Youtube/ Jutarnji Program TV Happy

Milutin Popović Zahar je decenijama na estradi i jedan je, kako kažu, od najboljih kompozitora na ovim prostorima. Za brojne pevače uradio je pesme i albume, ali nisu svi, kako tvrdi, znali da na tome budu zahvalni.

Lepa Brena i Saša Popović su me prodali

Zahar je pre 40 godina za Lepu Brenu i "Slatki greh" uradio album na kom su se našle pesme "Čačak", "Duge noge" i mnoge druge, a kako on tvrdi, zbog njega je pevačica postala mega zvezda.

- Uvek je bilo pokvarenosti u tim muzičkim i estradnim vodama. Breni sam napravio milionske tiraže, sa mnogo pesama i nekoliko albuma. Ja sam pisao te zezačke pesme jer je ljudima bilo dosta kuknjave i zavijanja. Ona je na krilima te muzike za dva meseca postala mega zvezda. Napravio sam joj četiri ploče koje su bile mega slušane - priča on i nastavlja:

- Ipak, neka ekipa iz PGP RTS-a htela je da preuzme Brenu pošto je mnogo para donosila, pa ju je banda uzela od mene i gurnula kod Bate Kovača i Marine Tucaković, da joj oni rade pesme. Brena me je za sitninu prodala. Spremao sam je za Evroviziju, napravio sam joj pesmu "Blondi sa Balkana" sa kojom bi mogla čuda da napravi, ali njoj su uradili i dali Sitnije cile sitnije, sa kojom je bila poslednja na našem izboru. Onda je počela da se skida, jer joj je Saša rekao da je to dobro za posao. Tako se i slikala, pa je otkupljuvala sve tiraže jer bi se u momentu pokajala. Pokušala je posle sa mnom da se pomiri, ali neuspešno. Ja sam od pepeljuge napravio kraljicu, a tako mi se vratilo. Više puta su me prodali, nije ona jedina.

M.M./ATAImages
Lepa Brena

S druge strane, za Popovića tvrdi da ga ne mrzi, ali nisu u dobrim odnosima. Kako ističe, Saša je "zalutao" u svet estrade, ali je brzo shvatio kako sve funkcioniše.

- Nema čoveka koji bolje zna da se okoristi ili mlatne pare od njega. Kod njih na Jutjubu stoje grdne moje pesme, a nigde nema mog imena, a za sve to vreme neko drugi ima veliku korist. Sad je oko toga velika tarapana i ja neću pustiti da to tako prođe. Sve ima svoj kraj, pa i to. Imam dovoljno godina, ali mi mozak radi kao sat, ničeg se ne plašim. Ako nisam pomogao, sigurno nikog nisam pokrao - priča Zahar i dodaje:

- Dok smo sarađivali, sreli smo se na moru, i ja sam mu rekao da je Brena konačno našla pravog, da je sa Bobom. Kad je to čuo, predamnom je počeo da grebe svoje lice da je krv išla. Plašio se da će da izgubi jako bitan deo benda. To je kao kada avionu otpadnu krila. Mislio je da će Brena da ostavi bend. Ipak, ona je bila jako promućurna, znala je da mora da ima dobrog igrača u marifetlucima. Da se razumemo, ja nikog od njih ne mrzim. Ništa mi loše nisu uradili, samo su me naljutili i pokrali stotinu puta, ali nisam jedini. Od muzičara su pokvareniji samo narkomani i deo političara.

24sedam/Goran Sivački
Saša Popović

Kompozitor ističe i da Brena ima Aleksandru Prijović "pod kontrolom".

- Ona je bila jedno prosečno, obećavajuće mlado biće. Ali, naišla je na mudru, sujetnu ženu, koja bi sve, koji mogu po pesmi da je zasene, uvukla u porodicu, u svoje okruženje, da joj budu na oku i da ih drži pod kontrolom. Verovatno je i ona kao i svi mislila da će je udajom u tu kuću dodatno uzdignuti. Aleksandra je pevačica koja se lepo zbrinula, ali tako da ni jednog momenta ne zasmeta Breni. Da se nije udala za njenog sina, Brena bi se okumila sa njom. Voli da ima sve pod kontrolom, ali nije samo Brena takva.

Jelena Karleuša je režiser skandala

Zahar tvrdi da poštuje to što Jelena Karleuša radi, te da ona nosi popularnost koju je sama napravila.

- Ona je režiser skandala. Njeni skandali ne smetaju i ne vređaju. To je njeno sredstvo da bude u žiži. Ona je to usavršila. Jovana Jeremić pokušava to isto, ali je Karleuša mnogo markantnija u tome. Jelenu mrzi da peva, ima druge atribute, ne mislim na ženske, zna da nosi praznu popularnost koja se prima ovde kao ambrozija. Jelena kad peva, ja mislim da se zeza. Ali, za čestitku je to što je veliki borac i ume kao niko drugi da ni iz čega napravi nešto značajno i veliko. Ako je popularnost osobina, ona ju je sama napravila - kaže Zahar, prenose domaći mediji pisanje Sveta.

24sedam/Katarina Mihajlović
Jelena Karleuša

Darko Lazić želi da bude novi Šaban

Zahar dalje navodi da ponekad pomisli da Darko Lazić želi da kopira Šabana Šaulića, te je naveo pevače za koje on smatra da imaju ono što treba da bi bili velike zvezde.

- Da ima uredniji život mogao bi duže da traje. Ovako, vrlo često imam utisak da želi da bude neki novi Šaban što je nemoguće. Dva pevača mi se izdvajaju, jedan je Nenad Manojlović, a drugi Miloš Radovanović. Oni mi se sviđaju. Napisao sam knjigu koja se zove "Kako postati pevač". U rukopisu je, ali verujem da će jednog dana biti objavljena i da će mnogima da pomogne - ističe Zahar

Šaban nije mene podnosio, a ni ja njega

- Jedini čovek sa kojim nisam voleo da sedim više od 10 minuta je Šaban, a nije voleo ni on sa mnom. Kad smo se sreli u Čikagu, pozdravili smo se. Rekao mi je da smatra da ne volim ni njega, ni kako peva, a ja sam mu odgovorio da greši. Imao je raskošan glas, boju, ali mislim da je u početku karijere jako jodlovanje i trilere zloupotrebljavao. Uozbiljio se i složio sa mnom da su njegove najlepše pesme one koje su najjednostavnije, poput "Verujem u ljubav" - ističe kompozitor i nastavlja:

- Šaban je imao neponovljiv glas, rođen u Podrinju gde se govori čist srpski jezik. Zamerio sam mu na pesmi "Utjehu, dajte mi utjehu", koju je otpevao na ijekavici. Rekao mi je da ga je tako savetovao Buca Jovanović, da bi se prodavao u Bosni. Obojica imamo ljudskih mana. Ja sam bio tašt, smatrao sam da on treba da zatraži pesmu, a njemu je bilo logično da ja ponudim pesmu. On je najbolji pevač po kvalitetu glasa svih vremena.

Šaban Šaulić ATAImages/Antonio Ahel
Šaban Šaulić

Zahar je dalje istakao da je jedini pevač koji mu se dopada Haris Džinović, a da je za nijansu više na pijedestalu od njega bio Toše Proeski, za kog je uradio pesmu, ali iz poštovanja prema njegovoj porodici ne želi da je objavi.

S druge strane, opleo je po pokojnom Mikiju Jevremoviću, rekavši da je za njega uradio pesmu "Grkinja" kojom mu je podigao karijeru, ali da on to nije znao da ceni, kao ni Snežana Babić Sneki, sa kojom je osvojio treće mesto na festivalu i Italiji. 

No, kako zaključuje, svi koji su se ogrešili od njega hoće da se vrate kada im prođe vreme.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike