Robi Vilijams odgovorio na kritike, pa pakuje kofere za Dohu: Fanovi ne mogu da veruju šta se dešava!

06.12.2022

06:45

0

Mikrofona će se latiti za vreme trajanja Svetskog prvenstva u fudbalu i ne vidi nikakav problem u tome

Robi Vilijams odgovorio na kritike, pa pakuje kofere za Dohu: Fanovi ne mogu da veruju šta se dešava!
Robi Vilijams - Copyright Profimedia

Pevač Robi Vilijams ipak pakuje kofere i odlazi u Dohu, gde će se za vreme trajanja Svestkog prvenstva u fudbalu latiti mikrofona 8. decembra u srcu tamošnje prestonice.

Iako koncert u stvari nije organizovan u sklopu Mundijala, kao što se najpre bilo šuškalo da je, Robi je ostao na meti javnosti, ali i kolega - koje oštro bojkotuju odlazak u Katar zbog „istorije kršenja ljudskih prava i povezanosti s islamskim ekstremizmom".

Vilijams, međutim, ne vidi problem u tome što će da peva tamo. Smatra da bi ispao licimer ukoliko bi odbio ovu ponudu, zbog koje ga pojedini fanovi „prozivaju - da je za paru spreman na sve".  

- Ne podržavam nikakav vid zloupotrebe ljudskih prava, nigde. Sad, kad je to rečeno, kad bismo izbegavali takva mesta, gde se takve stvari dešavaju, turneje u stvari ne bi bile turneje. Ne bih mogao da pevam ni do rođene kuhinje... Tako da bilo bi licemerno s moje strane da se ne pojavim i tamo (u Kataru), uzimajući u obzir to gde još sve nastupam - objasnio je on bez zadrške tokom intervjua za „ Il Venerdì di Repubblica", što sada i brojni drugi strani mediji uveliko prenose.  

- I da znate, svi ti koji šalju komentare poput: „Ne za Katar", rade to s tehnologije iz Kine. Verujem da će promene tek vremenom doći - dodao je i rekao da je njegov odlazak u Katar nešto poput primera drugima da ga slede, pa da time i načine kakav „korak napred".

Robi Vilijams, Profimedia
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike