Prija je prepevala hit pevača čija je smrt i dan-danas misterija: Uz istu pesmu njena koleginica lomila čaše!

22.11.2022

07:46

0

U pitanju je numera „Sačuvaj tajnu, ljubavi moja", koju je nekada izvodio Dušan Kostić

Prija je prepevala hit pevača čija je smrt i dan-danas misterija: Uz istu pesmu njena koleginica lomila čaše!
Aleksandra Prijović - Copyright ATAImages/M. M.

Za pokojnim Dušanom Kostićem ostalo je pesama uz koje publika i danas uživa. Aleksandra Prijović je njegovu „Sačuvaj tajnu, ljubavi moja" često umela da zapeva, a Milica Todorović je uz istu, pisali su mediji, polomila čašu za svoj 30. rođendan. 

Prija je, međutim, pomenuti veliki hit i prepevala pa uvrstila na svoj album, a mnogi su oni koji ne znaju tragičnu priču preminulog Kostića. 

Dušan Kostić, Youtube screenshot / Ansambl DUKAT
 

Ovaj pevač narodne muzike navodno je izvršio samoubistvo, ali se i dalje ne zna šta se sa njim tačno desilo uzimajući u obzir to da njegovo telo nikada nije pronađeno. Pored pesama, jedino što je za njim tada ostalo bilo je jedno pismo, koje je na adresu porodice stiglo posle njegove smrti. 

Misterija

Dušan je preminuo 13. maja 1996. godine, a tragedija se, prema daljim navodima medija, dogodila na Pančevačkom mostu sa kog je pevač navodno skočio. Pisalo se i da je „viđen kako skače preko ograde između stubova 39 i 41, odakle se više nije živ pojavio".

Međutim, telo baš nikada nije pronađeno. Na licu mesta je bila samo njegova torbica sa ličnim dokumentima. Nekoliko dana posle navodnog samoubistva, na adresu supruge Nevenke, kao i njegovih roditelja, stiglo je kratko pismo:

- Mnogo vas volim, oprostite mi.

Dušan Kostić, Youtube screenshot / Ansambl DUKAT
 

Na koverti nije bilo ni pečata, a ni potpisa. 

Nevenka je ispričala jednom prilikom da ona i njihove porodice mnogo toga ne razumeju.

- U celom slučaju ima mnogo nelogičnosti. Jedini svedok navodnog samoubistva nije siguran da je to bio Duško. On je izjavio da je samo video nekog čoveka kako skače. I taj deo je obavijen sa mnogo tajni. Torbica i dokumenta su bili potpuno suvi, a njegovo telo nikada nije pronađeno... Kad bih pristala da pričam o Dušku, verovatno bi me gonila ova žena s kojom je on živeo pre nestanka. Ne bih imala mira. Plašim se najviše za svoje ćerke, shvatite me - kazala je tada ona, sigurna da „tu nisu čista posla".

Jedini očevidac skoka s mosta navodno je bio radnik ŽTP koji je policiji rekao da ipak nije siguran da je čovek koji je tog dana izvršio samoubistvo zapravo pevač. Dušanovo telo možda nikada nije pronađeno - ali to je bio dovoljan povod za gradske priče.

Drama...

Prema jednoj verziji, on je ubijen, a samoubistvo je iscenirano da bi se zločin prikrio. Bilo je i onih koji su verovali da je pevač bio u depresiji kada se ubio jer navodno „nije mogao da vrati staru slavu".

Treća verzija je zasigurno i ona najčudnija - da je Dušan sam iscenirao samoubistvo, pa pobegao u inostranstvo zbog dugova.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike