Dunav čuva jezivu tajnu: Njegovo telo nikada nije nađeno! Porodici stigla misteriozna pošiljka: "Volim vas, oprostite..."

09.01.2022

19:45

1

Njegova smrt misterija već 26. godina

Dunav čuva jezivu tajnu: Njegovo telo nikada nije nađeno! Porodici stigla misteriozna pošiljka: "Volim vas, oprostite..."
227759_renato-grbic-0501-2022-foto-kaca-4_orig - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović Printscreen/Youtube/Nenad Stojanovic

Smrt pevača Dušana Kostića, izvođača poznate pesme "Sačuvaj tajnu, ljubavi moja", obavijena je velom tajni već 26 godina! O njegovoj smrti postojalo je nekoliko verzija, ali nijedna nije zvanično potvrđena, budući da Kostićevo telo nikada nije pronađeno!

Kako se sumnja, kobnog dana skočio je sa Pančevačkog mosta u Dunav 1996. godine i tako izvršio samoubistvo!

- Bilo je to 13. maja 1996. godine oko 18:50 časova - pisalo je u kratkom izveštaju policije.

Navodno, očevidac ga je video kako skače preko ograde Pančevačkog mosta između stubova 39 i 41, ali nije mogao da potvrdi da li je to bio Kostić. Na mestu nesreće pronađena je pevačeva torbica sa ličnim dokumentima.

Duško Kostić, Printscreen/Youtube/Ansambl DUKAT
 

Brojne nelogičnosti

Očevidac je bio radnik ŽTP Saša Veljković, koji je rekao policiji da nije siguran da je čovek koji je tog dana izvršio samoubistvo Dušan Kostić.

Prema drugoj verziji, spekulisalo se, da je Dušan navodno ubijen, a njegovo samoubistvo iscenirano kako bi se prikrio zločin.

Takođe, bilo je i onih koji su verovali da je pevač bio u depresiji, pošto nije mogao da vrati staru slavu, pa se sumnjalo da je zbog toga digao ruku na sebe.

Prema trećoj verziji, pričalo se da je iscenirao samoubistvo, nakon čega je pobegao u inostranstvo zbog ogromnih dugova.

Tragična sudbina

Dušan Kostić rođen je u Leskovcu 7. januara 1953. godine. Bio je srpski pevač poznat i po pesmi "Šta li noćas rade moje ljubavi stare". Veoma rano se preselio u Mali Mokri Lug gde je započeo pevačku karijeru.

Iako je završio dizajnersku školu pevanje je bilo njegova najveća ljubav. Kad se doselio u Beograd dugo je tražio svoje mesto "pod suncem", tako da osim što je pevao, radio je u jednoj radionici gde je pravio sveće.

Iza sebe je ostavio suprugu i dve ćerke.

Misteriozno pismo

Kako su tada pisali mediji, nekoliko dana nakon tragedije na adresu Dušanove supruge Nevenke navodno je stiglo pismo, kao i na adresu njegovih roditelja, ali i žene sa kojom je proveo poslednje dane, u kom je pisalo sledeće: "Mnogo vas volim, oprostite mi".

Međutim, pismo je stiglo bez pečata i potpisa na koverti.

Dušanova supruga je svojevremeno izjavila, kako u celom slučaju postoji dosta kontroverzi.

Pančevački most, 24sedam/Katarina Mihajlović
 

- U celom slučaju ima mnogo nelogičnosti. Jedini svedok navodnog samoubistva nije siguran da je to bio Dušan. On je izjavio da je samo video nekog čoveka kako skače - ispričala je Nevenka tada.

Takođe, napomenula je i da joj je Dušanova torbica ostala potpuna misterija.

- I taj deo je obavijen sa mnogo tajni. Torbica i dokumenta su bili potpuno suvi, a njegovo telo nikada nije pronađeno - kazala je ona, a zatim dodala:

- Kad bih pristala da pričam o Dušanu, verovatno bi me gonila ova žena s kojom je on živeo pre nestanka. Ne bih imala mira. Plašim se najviše za svoje ćerke, shvatite me -  ispričala je svojevremeno za medije i napomenula da "tu nisu čista posla".

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike