Brena je tada plakala svaki dan i molila doktora da je spase, da ne umre od raka: Kroz glavu su joj prolazile najcrnje misli!

20.11.2022

12:15

0

Najmiliji su sve vreme bili uz nju i pružali joj podršku

Brena je tada plakala svaki dan i molila doktora da je spase, da ne umre od raka: Kroz glavu su joj prolazile najcrnje misli!
Lepa Brena - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Lepa Brena se svojevremeno suočila sa strašnim vestima - tumor marker joj je bio izuzetno povećan i postojala je mogućnost da dobije rak dojke. Govoreći na tu temu za medije, nije skrivala koliko se bila uplašila i pre nego što je otišla na operaciju ciste na jajniku, koja joj je 2010. godine bila neophodna.

- Godine 2010. imala sam ozbiljnu operaciju ciste na jajniku. Moj doktor je rekao da uradim taj zloglasni BRCA test, gde se pokazalo da imam mutiran gen i velike šanse i mogućnost da dobijem rak dojke. Tumor marker mi je bio veoma povećan i hitno sam otišla na operaciju ciste na jajniku - prisećala se Brena jednom prilikom, pa nastavila o tome s kakvim se tek mislima borila.

„Od problema ne treba bežati..."

- Jedno dva dana nisam mogla da ponovim svoj broj telefona, jer sam toliko bila u šoku. Imala sam takav strah da neću izvesti decu na put, da svašta može da se desi. Užasne slike su mi prolazile kroz glavu. Ipak, bolje je prihvatiti neke teške činjenice na vreme i znati kako se boriti s njima i ne bežati od problema - kazala je ona, koja se tada bila pripremala za dva sloistička koncerta, ali je o svemu ostalom ćutala kako ne bi uznemirila ljude koji su s njom radili.

Sa prijateljima i porodicom, s druge strane, delila je sve ono što ju je mučilo.

- Ona je plakala svaki dan. Svog doktora je molila da je spase, govorila je da ne želi da umre od raka... Kroz glavu su joj prolazile najcrnje misli. Mi smo je tešile koliko smo mogle - otkrila je Brenina prijateljica.

Lepa Brena, 24sedam/M. M.
 

- Žene treba da znaju, a ja sam to tada naučila, da kad je pozitivan BRCA test, ne smete više da koristite nikakve hormonske preparate. Počela sam da živim po svim tim pravilima koje su mi lekari naložili. Sve ovo sada govorim upravo zbog toga što ovom svojom porukom želim da podignem svest žena da treba da urade test, jer odmah znate da li imate mogućnost da dobijete karcinom ili ne. Na taj način možete da sačuvate svoj život i zdravlje, jer mnoge žene dobiju rak grlića materice, jajnika ili dojke, a da uopšte ne znaju odakle to potiče - poslala je pevačica svim ženama veliku poruku.

(Blic)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike