Ana Bekuta poziva na revoluciju: Evo šta očekuje za nasilnike i silovatelje (FOTO)

30.09.2022

13:52

1

Autor: Marija Mitić

U danima za nama mnogo loših vesti potreslo je Srbiju

Ana Bekuta poziva na revoluciju: Evo šta očekuje za nasilnike i silovatelje (FOTO)
Ana Bekuta - Copyright 24sedam/Goran Sivački

U danima za nama mnogo loših vesti potreslo je Srbiju, a najpre one koje se tiču serijskog silovatelja Igora Miloševića koji je pušten na slobodu nakon odsluženja kazne, te užasa koji je preživela sestra naše poznate tiktokerke Une Kablar, Sara Hadžić.

O ovim slučajevima masovno se oglašavaju naše javne ličnosti koje apeluju na žene da dignu svoj glas, kao i da se žestoko osudi i kazni svaki vid nasilja. Jedna od njih je i Ana Bekuta koja se danas o pomenutim temama oglasila na svom Instagram nalogu, gde je uz simboličnu sliku poslala jaku poruku svim pripadnicama nežnijeg pola.

 

https://www.instagram.com/p/CjIZuCJD3C5/?utm_source=ig_web_copy_link

 

- Devojke, žene, devojčice - vreme je za revoluciju!
 Ne možemo, ne smemo i ne treba više da ćutimo i gledamo kako se iz dana u dan žene oko nas ponižavaju, maltretiraju, siluju i biju! Osuđeni silovatelji moraju biti hemijski kastrirani i tako fizički trajno onemogućeni da ponove svoje zlodelo. Ja se zalažem i apelujem da se takav zakon u našoj zemlji donese odmah - piše Ana i nastavlja:

 - Drugog izbora očito nema. Neću da živim u društvu i na planeti gde je žena građanin drugog reda, gde svaki dan čitam vesti o silovanju i fizičkom nasilju nad ženama i gde se svaki dan traži opravdanje za pakao koji preživljavaju. "Ali, ona je..." , "Ali, ima druga strana...". "Ali, mogla je..." Marš bre! Nema ALI! NEMA ALI i nema opravdanja! Silovatelji i nasilnici nisu samo manijaci s ulice, silovatelji i nasilnici su u porodicama, školama, na fakultetima i poslovima! Na svim tim mestima su i žene kojima se ne veruje i koje se ućutkuju metodom ALI. NEMA ALI I VIŠE NEMA VREMENA DA ĆUTIMO - napisala je Ana Bekuta.

Podsećanja radi, juče je u medije dospela gnusna vest o mučkom nasilju koje je pretrpela sestra tiktokerke Une Kablar, Sara Hadžić i to od svog supruga D.H.. On ju je pretukao, a ozlede je zadobila i njihova dvomesečna beba. D.H. izrečena je mera zabrane prilaska kao i jednomesečni pritvor.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike