Dečko Olivije Njutn-Džon lažirao svoju smrt pre 17 godina! Evo šta je razlog!

14.11.2022

14:10

0

Ostavio joj je poruku i gomilu ruža neposredno pred svoj nestanak

Dečko Olivije Njutn-Džon lažirao svoju smrt pre 17 godina! Evo šta je razlog!
Olivija Njutn-Džon - Copyright Olivija Njutn-Džon Profimedia

Nova istraga o nestanku dečka pokojne glumice Olivije Njutn-Džon, Patrika Mekdemorta, koji je nestao u moru pre 17 godina, nagađa da je lažirao vlastitu smrt jer je bio u dugovima i nije mogao ispratiti holivudski stil života.

Korejsko-američki snimatelj, koji je s pokojnom australijskom glumicom hodao devet godina, poslednji put je viđen živ u junu 2005. kada je s još 22 osobe otišao na noćno pecanje uz obalu Los Anđelesa. Interesovanje za slučaj poraslo je otkako je Njutn-Džon preminula od raka u avgustu ove godine, a istražitelji su sada otkrili nove dokaze o nestanku.

Novi kriminalistički podkast na Spotifaju, 'Casefile Presents: Pseudocide' istražuje široko rasprostranjenu teoriju da je Mekdermot lažirao sopstvenu smrt. Serijal od šest delova sadrži dosad neobjavljene intervjue i bavi se činjenicama i nagađanjima koja su usledila godinama nakon incidenta.

Nakon što je Mekdermot nestao 30. juna 2005. godine, mediji su nagađali da je bio u velikim dugovima. Podneo je zahtev za stečaj za više od 30 hiljada dolara duga. Privatni detektiv Filip Klajn je zaključio da je Mekdermotov bankrot važan deo misterija.

Takođe je rekao da je Mekdermot, koji je rođen u Seulu i kojeg je usvojila američka porodica s dve godine, mrzeo 'holivudski način života' tokom svoje veze sa Olivijom, a posebno su mu smetali izlasci na crveni tepih.

- Holivud je mesto novca, ali je i mesto vrlo siromašnih ljudi koji ga pokušavaju zaraditi. I jednostavno nikad nije uspeo - rekao je Klajn. U drugom otkriću Klajn je tvrdio da je Mekdermot ostavio poruku Oliviji i hrpu ruža neposredno pred nestanak. Poruka je prosleđena Klajnu dok je istraživao Mekdermotov nestanak za jedan američki informativni program.

- U poruci joj je pisalo da ju je uvek volio, da će je uvek voleti. Ali imali su mnogo problema. Patrik se povukao iz veze jer nije voleo Holivud - nije voleo ono što radi - ispričao je.

Pismo bi se moglo protumačiti kao Mekdermotov poslednji oproštaj od Njutn-Džonove i možda je sugerisao da je znao da će se nešto loše dogoditi.

- Mislim da se nikad neću pomiriti s tim - priznala je Olivija u magazinu Women‘s Weekly 2009. godine.

AP/Evan Agostini
Olivija Njutn-Džon

Olivija je započela devetogodišnju romansu s Mekdermotom nakon razvoda od prvog supruga Meta Letenzija 1995. godine. Bila je na turneji u Australiji kada je Mekdermot nestao.

Nakon njegovog nestanka, posada je na ribarskom brodu pronašla ključeve njegovog automobila, pasoš i novčanik, a njegov automobil je pronađen parkiran u marini San Pedro u Los Anđelesu. Ali i dalje niko nije shvatio da je nestao sve dok se nije pojavio na porodičnom okupljanju, da bi oni konačno pozvali policiju.

Međutim, do tada se trag ohladio, a istražitelji nisu pronašli ništa. Istraga Obalne straže nije pronašla nikakve dokaze o kriminalnoj radnji, samoubistvu, nesreći ili prevari u nestanku Mekdermonta.

Trogodišnja istraga ribarskog broda ''Sloboda'' otkrila je da posada nije prebrojala ljude na dan putovanja, zbog čega je Mekdermontov nestanak prošao nezapaženo. Zaključeno je da se Mekdermont verovatno izgubio na moru tokom noći i utopio. Od tada se smatra mrtvim. Međutim, menadžer u marini San Pedro gde se Mekdermont ukrcao na brod uveren je da nije umro na pecanju.

- Verujem da je sišao s broda, ali možda grešim - rekao je 2005. godine. Misterija je dobila još jedan obrt kada je ribar koji je bio na toj plovidbi Toni Majo, rekao da je sreo Mekdermonta na brodu samo tri i po sata nakon putovanja.

Olivija Njutn-Džon Profimedia
Olivija Njutn-Džon

Najmanje šest svedoka javilo se godinu dana nakon Mekdermontovog nestanka i reklo da su ga videli živog i zdravog u Meksiku. Tamo je ponovno "viđen" 2010. godine. Jedan privatni detektiv je 2016. godine za CBS tvrdio da je pronašao nestalog čovjeka.

- Patrik verovatno sada radi u industriji jahti za jednu uglednu porodicu - rekao je.

Olivija je ostavila tragediju iza sebe, upoznavši budućeg supruga Džona Isterlinga i udavši se za njega u Peruu 2008. godine. Ali misterija ju je nastavila pronjati, iako se pomirila s činjenicom da je Mekdermont najverovatnije mrtav.

- Izgubio se na moru i niko zapravo ne zna što se dogodilo. Ljudski je pitati se. Jer kad god prolazite kroz teške trenutke, uviek postoje te brige.To su stvari u životu koje morate prihvatiti i pustiti ih. Naravno, pitanja se uviek pojavljuju i to je ljudski. Ali, ja živim dalje - izjavila je glumica za ''60 Minuta'' 2016. godine.

Olivija Njutn-Džon preminula je 8. avgusta u 73. godini nakon duge borbe s rakom.

AP/Richard Shotwell
Olivija Njutn-Džon

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike