Eminem u Rokenrol kući slavnih! Malo kome je pošlo za rukom ovo što je njemu od postojanja dvorane: Tek 10 repera još na listi!

08.11.2022

13:45

0

Protekle subote se i te kako slavio njegov doprinos žanru

Eminem u Rokenrol kući slavnih! Malo kome je pošlo za rukom ovo što je njemu od postojanja dvorane: Tek 10 repera još na listi!
Eminem - Copyright Profimedia

Eminem je u subotu, 5. novembra, doživeo neverovatan uspeh - pošto je ušao u Rokenrol kuću slavnih. Uvođenje repera smatra se najpre „komplikovanom časti", prenose strani mediji, uzimajući u obzir to da je institucija od osnivanja 1983. godine mahom previđala repere i hip-hopere.

Proteklog vikenda - i te kako se slavio Eminemov doprinos.

Rođen kao Maršal Brus Meters III ovom se prilikom pridružio inače „sitnoj" ekipi kolega, koju čine: Ran Di-Em-Si, N. W. A, Džej Zi, LL Kul Džej, Bigi Smols, Tupak, Pablik Enemi, Bisti bojs, Grandmaster Fleš i Fjurijus fajv za skoro punih 40 godina koliko dvorana postoji.

Reper je tokom govora, između ostalog, naglasio da je i te kako svestan razloga zbog kojih ne bi trebalo da je tu gde jeste.

- Znam da sam reper i gde se nalazim, kao i da je tek nekoliko nas koji smo ovde - ispričao je, pa se nešto zatim i osvrnuo na svoju prošlost, govoreći konkretno o trenutku kada je umalo preminuo.

- Mogao sam da se predoziram i umrem 2007, Hejli (ćerka) zapuši uši, jer mi je droga bila je*eno na - izjavio je on, pa naređao i „ozbiljan" niz imena zbog kojih smatra da je danas tako uspešan.

Hejli Džejd, Profimedia
 

- Svako od njih bio je moja stena, čoveče. I to su tek neka imena zbog kojih se nadam da će i nastaviti da me pozivaju ovamo. Jer da nije njih, mnogi od nas ovde ne bi bili. Znam da ja ne bih, sigurno.

Eminem je, inače, „zaradio" ovu čast iste godine kad je i njegov četvrti studijski album „The Eminem Show" napunio dve decenije.

- Stvarno shvatak kolika je čast za mene da budem ovde večeras i kolika je privilegija baviti se muzikom koju ja volim, a koja mi je bukvalno spasila život. Gde je Dre? Čovek koji me je sačuvao, dame i gospodo. Potrudiću se da ovo obavim brzo i da što manje boli... Počinjem da mucam, čoveče - govorio je reper.

Eminem, Profimedia
 

- Ima nekoliko razloga zašto ne bi trebalo da sam ovde. Pod jedan, ja sam reper, a ovo je Rokenrol kuća slavnih i ima nas tek nekoliko tu. Ozbiljno, 2007. umalo nisam umro, a to bi baš bilo bez veze. To bi se desilo jer mi je droga, Hejli zapuši uši, bila super. U stvari, sve i jeste bilo super, nego sam počeo da preterujem... Okej, Hejli, sad možeš da (slušaš dalje)... Uh, pobeže mi misao. Ah, da. I tako, borio sam se za život, a onda i muziku, da napravim nešto dobro. Ma, čast mi je i zahvalan sam, ovde sam zbog hip-hopa i zato što ga toliko volim. Kažu da ukoliko šradiš ono što voliš, u stvari nisi radio ni dana u svom životu. Nisam baš zadovoljan tim delom, ali okej - dodao je zatim, pa se upustio u nabrajanje svih onih koji „su ga doveli tu gde jeste".

- Oni su moje rok zvezde. Znam da je trebalo da pričam o sebi danas i ostala s*anja, ali je*eš to. Ne bih ja ovde bio da nije bilo svih njih. Iz srednje sam „ispao", čoveče, hip-hop je moja škola, a oni su mi bili učitelji. Tako da ovo je njihova noć, koliko i moja. Hvala vam - zaključio je on.

Osim pojedinaca koji su se takođe svojevremeno našli u ovoj Dvorani, Eminem je spomenuo i: Big Lija, Čab Roka, Džezija Džefa, Redmana, „Salt-N-Pepa", Outkaste, Moba Dipa i još mnogo, mnogo prijatelja i saradnika.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike