Odrastali su s alkoholičarima, bili prebijani, ostavljani: Poznati koji su preko trnja našli put do zvezda

20.10.2021

06:15

0

Iako ni sami nisu verovali da će ikad prevazići traume iz detinjstva, uspeli su sebi da „naprave" život koji u odnosu na onaj raniji - izgleda poput bajke

Odrastali su s alkoholičarima, bili prebijani, ostavljani: Poznati koji su preko trnja našli put do zvezda
Džim Keri, Rouz Mekgovan, Šarliz Teron, Eminem Profimedia - Copyright Profimedia

Pre nego što su postali svetski poznati, zahvaljujući velikom trudu i neosporivom talentu, Šarliz Teron, Rouz Mekgovan, Eminem, Džim Keri - ličnosti su koje su kao deca proživljavale pravi pakao. Takav da nikad nisu mogli ni da sanjaju da će jednoga dana da dotaknu zvezde i žive lagodno, kao što je to sada slučaj. Za razliku od onih koji su još kao deca postali zvazde, ovi glumci i izvođači su, između ostalog, radili i poslove koji bi im pomagali da „izbegnu" najlepše godine. Porodice su im se raspadale, čitavo okruženje bilo im je poput najstrašnijih scena iz horora... Ipak, sreća im se u jednom trenutku osmehnula.

Majka je od oca spasla metkom

Teronova je rasla uz oca alkoholičara i u konstatnom strahu da će se nešto loše desiti. Kao jedinica, često je bila na meti čoveka koji je bio daleko krupniji i jači kako od nje, tako i od njene majke, koja je živala skoro pa kao prava zarobljenica.

- Budila sam se sa znanjem šta sve može da se desi i kako dan sve može da mi prođe - ispričala je svojevremeno stranim medijima, pa ostavila sve bez reči.

 

 

Šarliz je imala 15 godina kada je njen otac uleteo u kuću, pijan, pa fizički napao kako nju, tako i njenu majku. Gerda Teron, sa namerom da zaštiti ćerku, zgrabila je bila pištolj i ubila ga. I njen ujak umalo da nastrada tada, a sve se na kraju vodilo kao samoodbrana. Tek pet godina kasnije, čuvena glumica progovorila je javno o incidentu.

Redovno je išla na terapije i tek sanjala o blistavoj karijeri.

Vagabundo

Džim Keri je imao dvanaest godina kada je njegov otac ostao bez posla. Kao najmlađe, četvrto dete, tada je sa ostalima danju išao u školu, a noću u fabriku - na posao. Preživljavali su od čišćenja podova i toaleta. Vremenom, postajao je sve umorniji, a posla je bilo „preko glave". Počeo je da dobija sve lošije rezultate u školi, a u njemu je sam rasla želja „da nekome polomi glavu". Sa 16 se, zato, ispisao pa pomogao porodici da nabavi kombi - i postao skitnica.

- Neko vreme smo živeli tako na točkovima, radili svi zajedno kao obezbeđenje, čistači... Zimi je bilo mnogo hladno - prisećao se on jednom prilikom, ističući kako mu je majka tada bila i depresivna, pa je često i „padala u postelju".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jim Carrey (@jimcarrey__)

 

Dok se nije proslavio, glumac gotovo da nije znao „ni gde udara". Srećna budućnost je za njega bila mit.

Ostavljen...

Eminema je, zajedno s njegovom majkom, otac ostavio još dok je bio beba. Kako su finansijski loše „stajali", najranije detinjstvo poznati reper pamti po tome što se više puta selio i menjao škole, nego što je u iste i išao. S druge strane, kada bi ocu pisao, pisma bi se vraćala sa oznakom „vratiti pošiljaocu". Okruženje bi ga najčešće maltretiralo, pa i tuklo, zbog čega nije imao mnogo prijatelja. U januaru 1982, pisali su svojevremeno strani mediji, Deanđelo Bejli iz istog razreda ga je tako pretukao, da je bio hospitalizovan na četiri dana, pa morao da se priseća kako da se vezuju pertle.

Eminem, Profimedia
 

Majka Debi, s druge strane, nije znala kako da mu makar malo olakša život. Nju je „pojela kocka", pa je najviše vremena u stvari provodio s ujakom koji je takođe patio od depresije. Tamo bi ga ostavljala gotovo kao na ulicu, a ujak je preko svega na kraju izvršio samoubistvo kad je Eminem imao 17 godina, pa ga tako i on - napustio. 

Jedno vreme, nešto kasnije, pošto je već odustao od školovanja, radio je u kiosku brze hrane... Pljačkali su ga, ali on nije odustajao. Na sve načine je pokušavao da se postane reper i proslavi se - što je na kraju i uspeo.

Sekta

Prvih devet godina života, glumica Rouz Mekgovan je provela živeći sa svojim roditeljima - pripadnicima sekte Božija deca, u komuni koja je svoje vrednosti bazirala na slobodnoj ljubavi i iščekivanju ponovnog Hristovog dolaska. Iz ove „priče" su pobegli tek pošto su shvatili da kult zagovara sek*ualne odnose i između odraslih i dece.

Hipi način života joj, kako je istakla kasnije, nikad nije prijao. Ipak, sopstvenu veru u Boga svakako je rano prihvatila. Podređenost žena u sekti joj je, s druge strane, „zapao za oko". Još tada, bila je sigurna da ona neće biti jedna od njih.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rose McGowan (@rosemcgowan)

 

- Sećam se kako su ih muškarci tretirali i baš mi se to nije dopalo. Gotovo odmah sam odlučila da ja neću biti jedna od njih - prisećala se zvezda iz svojevremeno vrlo popularne serije „Čari".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike