Trka u znak sećanja na Dragoljuba Đuričića

06.11.2022

11:52

0

Prijatelji, kolege i poštovaoci bubnjara trčaće u sklopu Porodične trke u majicama sa njegovim likom

Trka u znak sećanja na Dragoljuba Đuričića
Copyright Antonio Ahel/ATA Images

U znak sećanja na preminulog umetnika Dragoljuba Đuričića, prijatelji, kolege i poštovaoci poznatog bubnjara trčaće u sklopu Porodične trke u majicama sa njegovim likom i pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže u nedelju, 27. novembra, u 9 časova ispred Crkve Svetog Marka, odakle trka počinje.

Ovu inicijativu pokrenule su Viktorija i Natalija Samardžić, koje su žensku trku u septembru ove godine prošle u majicama sa likom poznatog bubnjara i posvetile pređene kilometre sećanju na njega.

Antonio Ahel/ATA Images
Dragoljub Đuričić

Uz podršku direktora Beogradskog maratona Darka Habuša, u sklopu Porodične trke, čija trasa ove godine prolazi i ulicom u kojoj je Dragoljub Đuričić živeo, održaće se i trka sećanja na preminulog umetnika.

Dragoljub Đuričić bio je heroj Beogradskog maratona i punu deceniju sa svojim bubnjarima bodrio trkače u tunelu ispod Brankovog mosta, gde je oslikan i mural posvećen njemu.

Dragoljub Đuričić Antonio Ahel/ATA Images
Dragoljub Đuričić

Podsetimo, Đuričić je preminuo je od korone u martu 2021. godine. Na večni počinak je ispraćen uz zvuke bubnjeva na Novom groblju u Beogradu, a njegovom ispraćaju su prisustvovali glumac Vladan Savić, zatim Milan iz benda “Neverne bebe”, Rambo Amedeus, Ivan Fece Firči, Igor Lazić Niggor, Branimir Brstina, i drugi.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike