Kako krem Holivuda priča na srpskom: Neki bi sve dali da im se ovo zaboravi, a ovako se Bouvi spasao kritika!

05.11.2022

20:55

0

Muzičar se veoma dobro snašao rame uz rame s Kristijanom Bejlom

Kako krem Holivuda priča na srpskom: Neki bi sve dali da im se ovo zaboravi, a ovako se Bouvi spasao kritika!
Copyright Profimedia

Brojne svetske zvezde bile su u prilici da rade na našem jeziku. Čak i oni koji o Srbiji ništa nisu znali u to vreme, bili su veoma srećni pošto im se pružila ovakva prilika. Međutim, nije baš svakome od njih pošlo za rukom da i zablista onako kako inače ume.

Monika Beluči tumačila je svojevremeno devojku sa sela u ostvarenju „Na mlečnom putu". Iako se mnogima činilo da je sve „prošlo kao podmazano", glumica je istakla kako joj je bilo veoma teško da savlada srpski. Njen kolega Džon Travolta, s druge strane - bolje da se nije prihvatao ovog posla.

Prema nekadašnjim kritikama, u „Sezoni ubijanja" bio je očajan, tumačeći vojnika Emila Kovača koji traži osvetu. Leonardo Dikaprio, pak, nekako se snašao u „Plaži", gde mu je zadatak bio da uvežba rečenicu: „Sutra ću putovati mnogo milja biciklom".

Legendarni Dejvid Bouvi spasao se oštrih kritika tako što je kao Nikola Tesla u „Prestižu" - ćutao. Rame uz rame s Kristijanom Bejlom i Hjuom Džekmanom, fokusirao se na „srpski engleski" tako da je izmamio samo lepe komentare. Spremajući se za ulogu, inače, dosta je istraživao o Tesli i veoma mu se dopao kao čovek. Njegov rad ga je posebno zainteresovao, prenosili su takođe mediji, a to „kopanje" mu je bio od ogromne pomoći .

Dejvid Bouvi kao Tesla, Profimedia
 

Nikol Kidman i Džordž Kluni tumačili su glavne uloge u filmu „Mirotvorac", čija radnja se odvija na području Bosne i Hercegovine. Tu je rumunski glumac Marčel Jureš glumio Srbina Dušana Gavrića, koji je bio glavni negativac, ali mu je nažalost izgovor bio katastrofa, pisalo se jednom prilikom.

Drezik iz „Nestašnih godina"

Možda mnogima ime Kalan Mulvi ne znači mnogo, ali ako kažemo Drezik iz „Nestašnih godina", onda će svi koji su devedesetih pratili ovu čuvenu seriju znati o čemu se radi, napomenuo je „Kurir". Ovaj buntovnik i srcolomac sa minđušom na obrvi je bio jedan od najpopularnijih glumaca i likova devedesetih, a zbog lošeg izgovora njegovog prezimena od strane kolega iz serije, javnosti je dugo trebalo da shvati da je njegov lik glumio iseljenika sa ovih prostora, Bogdana Dražića.

Kristof Volc, sa druge strane, prijatno je iznenadio kao Srbin Dušan Marković u filmu „Downsizing" gde se može čuti po koja reč na našem jeziku. Posebno osveženje je bilo i to što nije bio kriminalac, ubica... Već veoma simpatičan lik.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike