Ovako je Ana Bekuta izgledala kao devojčurak! Prepoznatljiv osmeh, a u ruci - mikrofon! (FOTO)

01.09.2022

21:42

0

Autor: Marija Mitić

Još kao dete je počela da peva, učestvujući na školskim priredbama

Ovako je Ana Bekuta izgledala kao devojčurak! Prepoznatljiv osmeh, a u ruci - mikrofon! (FOTO)
Ana Bekuta ATAImages/Antonio Ahel - Copyright Ana Bekuta ATAImages/Antonio Ahel

Ana Bekuta jedna je od naših najuspešnijih pevačica narodne muzike. Još kao mlada je počela profesionalno da se bavi muzikom, kada joj je bilo dvadesetak godina.

Pravi album koji nosi naziv „Ti si mene varao", kojim se afirmisala, izdala je 1985. godine, pa tako mnogi ne znaju kako je izgledala u detinjstvu.

Na jednom popularnom Instagram profilu, isplivala je njena fotografija iz detinjstva, kada je bila tek devojčica, a i tada je pozirala sa mikrofonom, verovatno dok je nastupala na nekoj od školskih priredbi.

Fotografija je crno-bela, ali se jasno može videti da je pevačica bila ljupka devojčica, sa karakterističnim crtama lica.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @foto.nostalgija

 

Ono što je zanimljivo jeste da je Ana, odnosno Nada Polić, još kao dete pevala u horu i kulturno-umetničkom društvu, a 1974. je na takmičenju "Prvi glas Priboja" osvojila visoku drugu poziciju.

Prvi pevački angažman imala je 1980. godine i narednih pet godina pevala je po restoranima i hotelima širom tadašnje Jugoslavije.

Umetničko ime Ana Bekuta je uzela 1985. na predlog Predraga Vukovića Vukasa, jer je tada na sceni bilo više Nada koje su se bavile narodnom muzikom (Nada Topčagić, Nada Mamula, Nada Obrić).

Posle pomenutog debitantskog albuma, usledili su i sledeći - "Ti mi trebaš" (1986), "Samo ti" (1987), "Uvek postoji nada" (1988), a ukupno ih je izdala 18.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike