Ko je Alsin Levent, osuđeni Šabanov ubica: Rođen u Nemačkoj, a živeo je na tajnoj lokaciji!

20.01.2022

20:20

1

Posle skoro tri godine od tragedije, ozloglašeni Turčin osuđen je na kaznu zatvora - u trajanju od tri godine i tri meseca

Ko je Alsin Levent, osuđeni Šabanov ubica: Rođen u Nemačkoj, a živeo je na tajnoj lokaciji!
Printscreen Instagram/ LeventAlsin - Copyright Printscreen Instagram/ LeventAlsin

Po povratku s koncerta u Bilefeldu na auto-putu u automobil kojim su se vozili Šaban Šaulić sa kumom Slobodanom Stojadinovićem, te Mirsadom Kerićem, udarilo je vozilo kojim je upravljao Alsin Levent u alkoholisanom stanju i bez vozačke dozvole. Kralj narodne muzike je doživeo srčani udar i preminuo 17. februara 2019. godine u bolnici.

Kerić je podlegao teškim telesnim povredama već sutradan. Stojadinović je preživeo katastrofu, iako je i on bio zadobio teške povrede.

Danas, skoro pune tri godine od tragedije, održano je suđenje Leventu u nemačkom gradu Giterslou. Dobio je kaznu zatvora od tri godine i tri meseca, prenosi „Dojče vele".

 

 

Ko je u stvari Alsin Levent?

U vreme nesreće, vozač Levent se vodio kao uhapšen, ali nije bio u zatvoru. Boravio je u bolnici zbog povreda, svakako „na oku" nadležnih, otkrio je bio za medije izvor koji je posedovao zvanične informacije iz policije. Pisalo se i kako nema prebivalište u Nemačkoj, te da je „mazda" najverovatnije bila ukradena.

Prema izveštajima nemačke štampe u to vreme, bio je vozio 180 na sat bez ikakve dozvole (nemačke, niti turske), a onda se dogodio i strašni sudar. Po izlasku iz bolnice bio je prebačen u pritvor i na ispitivanje, pa mu je bilo određeno i policijsko zadržavanje.

Godina 2020.

Nemački portal „Westfalen-blatt.de" objavio je februara 2020. više detalja o sudbini osuđenog - koji je, inače, rođen u Nemačkoj, ali ima turske korene i bavi se povremenim poslovima. Ubrzo nakon nesreće određen mu je pritvor jer njegova devojka živi u inostranstvu, pa se sumnjalo da će pobeći, pri čemu nije mogao sudu dostaviti adresu stalnog boravišta.

U auto kojim se vozio čuveni pevač udario je otpozadi.

Šaban Šaulić, Slobodan Stojadinović i Mirsad Kerić Privatna arhiva/ Bobi Stojadinovic
 

Podsetimo, Šaulić je poginuo u saobraćajnoj nesreći 17. februara 2019. kod gradića Gitersloh, u blizini Bilefelda. Nakon završenog nastupa u Bilefeldu, gradu na severpoistoku Nemačke, on je sa muzičarima otišao u hotel kako bi pokupio stvari, a zatim se uputio na aerodrom u Diselodorfu, odakle je imao let za Beograd.

Nedaleko od grada gde je nastupao - ispred njih se dogodio jedan udes, pa je ta deonica puta bila zatvorena. Zato, morali su da se zaustave ispred samog mesta nezgode. U tom trenutku vozač koji je bio u alkoholisanom stanju i bez vozačke dozvole je udario u vozilo u kojem se nalazio Šaban sa muzičarima.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike