Ubici Šabana Šaulića smanjena kazna: Sud izneo razloge, ovo se porodici neće dopasti

20.10.2022

09:35

0

Njegovi advokati su uložili žalbu na presudu koju je dobio u januaru i to je urodilo plodom

Ubici Šabana Šaulića smanjena kazna: Sud izneo razloge, ovo se porodici neće dopasti
Šaban Šaulić - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Turčin Alsin Levent osuđen je početkom godine na tri godine i tri meseca zatvora, po optužbi da je pod dejstvom alkohola i narkotika izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je život izgubio pevač Šaban Šaulić. Nakon što su njegovi advokati uložili žalbu, sud je odlučio da mu tu kaznu smanji!

Kako se navodi, njemu je ublažena kazna za tri meseca za ubistvo iz nehata, ugožavanje sigurnosti u saobraćaju i vožnju bez vozačke dozvole.

- Odluka je donesena zbog činjenice da je sudski proces trajao dugo. Takođe, uzeto je u obzir da se optuženi pokajao i to što nema dosije – navodi izvor za Alo.

Printscreen Instagram/ LeventAlsin
Alsin Levent

Podsetimo, saobraćajna nesreća dogodila se 17. februara 2019. godine na auto-putu kod gradića Gitersloh, u blizini Bilenfelda. Pijani vozač udario je od pozadi automobil u kojem su bili Šaban Šaulić, Mirsad Kerić i Slobodan Stojadinović.

Kralj narodnjaka i Kerić su poginuli, dok je Stojadinović teško povređen. Kako su tada javili nemački mediji, osuđeni Turčin je vozio automobil 193 kilometra na čas, a bio je pod dejstvom alkohola i marihuane.

Porodica Šaulić nije bila zadovoljna kaznom koju je Levent prvobitno dobio, te tada istakla da je duboko razočarana.

 - Tužni smo i razočarani posle svega, ne zbog visine kazne jer smo od početka znali da nemački zakoni ne predviđaju dugogodišnji zatvor za ovakvo nedelo… Naša nesreća je jer nakon tri godine nismo videli ni trunku kajanja u tom čoveku koji je uzeo dva života i dve porodice zavio u crno.

ATAImages/ Antonio Ahel
Šaban i Gordana Šaulić

Očekivali smo posle svega da u njemu vidimo makar trunku ljudskosti, ali to se nije dogodilo. Sudija i tužilac su profesionalno odradili svoj posao i zbog toga smo im zahvalni i upućujemo veliku zahvalnost svima onima koji su nam od tragedije do sad pružali podršku i saosećali sa našim bolom, a to su milioni ljudi širom sveta. Ponosni smo jer Šaban za njih nije i neće biti zaboravljen - rekla je Goca i dodala da je jedna trauma ovim završena.

- Ovim se stavlja tačka makar na jednu agoniju koja nas prati još od tog kobnog 17. februara, ali bol i tuga za izgubljenim životom supruga, oca i dede ostaje zauvek kao deo naših života - rekla je Šabanova udovica.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike