Goca Šaulić progovorila o suđenju i Turčinovoj kazni: Sramno, nisam ga gledala, ne želim taj lik da zapamtim

23.01.2022

11:11

0

Kako je objasnila, celu porodicu je potresla odluka tamošnjeg suda, s obzirom na to da su u saobraćajci pre tri godine poginule dve osobe, a Levent je bio pod dejstvom alkohola i vozio brže nego što je dozvoljeno

Goca Šaulić progovorila o suđenju i Turčinovoj kazni: Sramno, nisam ga gledala, ne želim taj lik da zapamtim
Goca Šaulić - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Uskoro će se navršiti tri godine od saobraćajne nesreće u kojoj su život izgubili kralj narodne muzike Šaban Šaulić i klavijaturista Mirsad Kerić, a Slobodan Stojadinović zadobio teške povrede.

Nedavno je održano suđenje Turčinu Alsinu Leventu u Giterslohu zbog krivičnog dela koje je počinio. On je dobio kaznu od tri godine i 3 meseca zatvora, a Šaulićeva udovica, Gordana progovorila je o ovoj bolnoj temi.

Osim toga, ona je otkrila kako se osećala kada se susrela sa čovekom koji je odgovoran za smrt njenog supruga.

Twitter/ DW Српски/Srpski @DW_Srpski
Suđenje Alsinu Leventu sa smrt Šabana Šaulića i Mirsada Kerića

- Faktični će biti tri godine, jer je već tri meseca bio u istražnom zatvoru. Da je bila obrnuta situacija, bilo bi drugačije. Tri godine čekanja i mučenja, agonija koja je trajala, susret sa tom osobom... Imao je drogu i alkohol u krvi, a ne vožnja iz nehata. Ne bih volela da ništa ružno kažem - započela je ona, pa priznala da Turčina nije mogla ni da pogleda:

- Bila je mala prostorija, ušao je čovek sa kapuljačom, sa maskom, držao je knjigu ispred lica, trudila sam da ga ne gledam, nisam želela taj lik da zapamtim. On je priznao krivicu, vozio je 160 na sat, a bilo je dozvoljeno 80. Toliko je sramno. Nama ta kazna ništa ne znači, ali on tri godine šeta, pije, jede, normalno živi, dok ova dva čoveka nisu tu - rekla je Goca i dodala:

Twitter/ DW Српски/Srpski @DW_Srpski
Gordana i Mihajlo Šaulić

- Kao porodica se više nećemo pojavljivati na tim ročištima jer je jako stresno. Šta ćemo dobiti ne znamo, ali ćemo pokušati da ta pravda bude koliko toliko zadovoljena. Mora da se zna da se sudilo nemačkom državljaninu, a oni su dva stranca. Mi sa našim bolom nastavljamo dalje. Stojadinoviću je izuzetno teško psihički, čovek je ostao invalid - dodala je Gordana.

Kada su saznali tužne vesti iz Nemačke, Goca kaže da su imali najveću podršku od Predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednika Narodne skupštine Ivice Dačića i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina. 

Privatna arhiva/ Bobi Stojadinovic
Šaban Šaulić, Mirsad Kerić, Slobodan Stojadinović

 

- Tog kobnog 17. februara, imali smo najtopliju podršku od predsednika Vučića, od Ivice Dačića, Vulina. Oni su nam pomogli da ta administrativna procedura, koja je bila izuzetno teška, da to na neki način izdrže i olakšali su nam maksimalno. U ime cele porodice i u ime miliona Šabanović obožavaoca beskrajno sam zahvalna - rekla je Šabanova supruga.

Šaulićeva kaže da joj je Šaban bio veliki oslonac i podrška kroz život. Bili su drugari, a potom i životni partneri.

ATAImages/ Antonio Ahel
Šaban Šaulić, Gordana Šaulić

- Mi smo odrastali i starili zajedno, sa svim burama i olujama. Uvek smo imali brod koji je znao gde mu je luka. Troje dece smo odgajali, to je naš najveći uspeh. Moj život je bio Šaban, njegov život i njegova karijera. Sve što je radio je radio najbolje. Imala sam 17 godina kada smo se upoznali. Bilo je malo problematično jer sam bila jedinica, a on je tada već uveliko pevao - prisetila se Goca.

Šabanova supruga ne krije da joj pevač nedostaje svakog dana.

- Nedostaje mi svaki dan. Nedostaju mi razgovori. Dobili smo praunuka. On je deo nas, uvek se pitamo šta bi rekao tata. Idemo dalje. Luka ga je zvao dekara, imali su poseban odnos. Unuke ga pamte, često ga spominju. Bio je najsrećniji sa njima. Mladost je bila takva da je malo vremena provodio sa decom, pa se posvetio unucima - ispričala je Goca u „Jutru na Prvoj”.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike