To je bila tempirana bomba! Olja Karleuša o detaljima bolesti koju je pobedila: Sin je mislio da umirem!

17.10.2022

10:18

0

Autor: Marija Mitić

Pevačici su pre nekoliko meseci dijagnostikovani tromb i embolija pluća

To je bila tempirana bomba! Olja Karleuša o detaljima bolesti koju je pobedila: Sin je mislio da umirem!
olja l - Copyright Instagram printscreen/ oljakarleusaofficial

Pevačica Olja Karleuša nedavno je prošla korz pravu agoniju, kada su joj se javili ozbiljni zdravstveni problemi. Naime, nakon što je osetila bolove u nozi i posetila lekara, shvatili su da ima tromb te emboliju pluća zbog čega je bila zadržana u bolnici i na jakim lekovima. 

Iako je ceo život sprovodila zdrav način ishrane i uopšte življenja, pevačici je bilo ozbiljno narušeno zdravlje, o čemu je sada govorila u emisiji "RTS Ordinacija".

 - Nikada nisam imala zdravstvenih problema. Bez obzira na posao kojim se bavim, nikad nisam pila alkohol, gazirano. Ne pušim, ne pijem kafu, ležem rano, rano ustajem. Živim zdrav život i odjednom osetim da se nešto dešava. Prvo se javio taj bol u listu leve noge koji je podsećao na grč - počala je Olja koja je najpre mislila da je reč o nečemu bezazlenom, ali simptomi nisu nestali, samo su se pojačavali.

 - To se dešavalo krajem marta. Bol je bio takav da kada ležim, nema ga. Kako ustanem, pojavi se. Da je bilo otoka, posumnjala bih, ali ga nije bilo - prisetila se pevačica koja je u narednih nekoliko dana po savetu doktorke uradila dopler noge, ali rezultati su bili u redu. Nije uočen tromb.

 

 

- Vraćam se normalnom životu iako i dalje osećam bol. Sve bilo okej dva dana, dok nisam osetila da mi je dah sve kraći i kraći, kao kad obučeš nešto jako usko što onesposobljava normalan udah. Gušenje postaje sve jače, imam kao spazam. Kako sam imala neki stres, zakažem kod kardiologa da vidimo šta je. Urade mi kompletan pregled, eho itd, sve u redu - priča pevačica kojoj je opšte stanje tada, međutim, postajalo sve gore.

Više nije mogla ni da leži zbog čega je njen suprug presekao i odveo je u Urgentni centar. Tamo su joj uradili opet dopler nogu, skener i za svega sedam dana od prethodnih analiza, sada su trombovi ipak bili uočljivi.

 

 

- Doktorka kaže da vidi trombove koji su slobodni. Vidi da imam emboliju pluća, tromb je napravio začepljenje. Ne postoji čovek koji se ne boji kad mu kažu da je to tempirana bomba i ne možete da se krećete. Ležiš i čekaš da se tromb veže. Sve to vreme se uzima terapija, antiokoagulanti, ali zapravo samo čekaš... Kad je doktor rekao da ne smem ni do toaleta, to je za mene bio kraj. Sve sam slušala - ističe Olja i napominje da je izuzetno važno slušati savete lekara.

Nakon 20 dana provedenih u bolnici, iz nje je izašla sa hodalicom zbog atrofije mišića. Tromb se vezao, a sledeći korak je bio oporavak i redovne kontrole.

 - Nakon izlaska sam krenula na razne pretrage. Nije bio nasledno, Bogu hvala. Šta je uzrok - ne znam, ali razmišljam samo da to ostane iza mene.

 

 

Njena bolest uplašila je sina Pavla koji je, gledajući tatu kako plače, mislio da mama umire.

- Mama, je li tačno da ćeš da umreš? - pitao me je Pavle. Kad to čuješ, nije ti lako. Našalila sam se i rekla mu: 'Šta ti je, znaš li ti koliko ima do 92, 96. godine?'", ispričala je pevačica i dodala da je izlazak iz bolnice bio izuzetno emotivan i za celu porodicu. Suze radosnice su bile neminovne.

- Svi plaču, ali to su suze radosnice. Svakom čoveku na svetu želim da iz svake muke izađe sa suzama radosnicama - zaključila je Olja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike