Sanja Vučić "pravi zijan", a niko ne zna šta to znači! Otkrivamo pozadinu stihova njene pesme, pevačica poručila: To je bilo potrebno!

08.10.2022

06:45

0

Ovaj stih je privukao pažnju, pre svega zbog toga što je sama reč mnogima nepoznata

Sanja Vučić "pravi zijan", a niko ne zna šta to znači! Otkrivamo pozadinu stihova njene pesme, pevačica poručila: To je bilo potrebno!
sanja vucic (4) - Copyright Youtube screenshot/ Sanja Vučić

Sanja Vučić je veoma uspešno nastavila svoju karijeru nakon što joj je istekao ugovor, pa više nije deo grupe "Hurricane". Svoje fanove je obradovala novom pesmom interesantnog naziva "Omađijan", ali jedna stvar je mnogima privukla pažnju.

Naime, jedan stih u Sanjinoj pesmi glasi "pravim zijan", a mnogima nije bilo jasno šta tu izgovara i šta ta reč zapravo predstavlja.

Youtube screenshot/ Sanja Vučić
Sanja Vučić

U pitanju je reč turskog porekla, a ima više značenja. Međutim, svodi se uglavnom na haos, štetu. Kada za nekog kažu da "pravi zijan", to znači da taj neko pravi haos. Ova reč se i danas koristi u nekim krajevima Srbije, uglavnom od strane baka i deka. 

Kako je Sanja došla na ideju da baš nju iskoristi u tekstu za pesmu, koji je radila sa kolegom Stefanom Cvijovićem Cvijom, otkrila je za 24sedam.

- Da, "zijan" znači šteta, haos i lom (smeh). Ja sam je stavila u tekst, ako se ne varam, reč je turskog porekla i u modernoj muzici sam je čula u nekoj od pesama Džale i Bube. Reč poznajem od ranije, ali svakako je bila adekvatna za tematiku moje pesme - kaže Sanja, koja nam je otkrila da li ona nekada "pravi zijan":

- Nikada to ne radim! (smeh). To je bilo samo za potrebe pesme.

Kako pesma zvuči, možete poslušati, kao i pogledati spot, u nastavku.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike