Šakira ipak mora na sud! Ukoliko je proglase krivom, preti joj kazna od osam godina zatvora

27.09.2022

12:32

0

Autor: Marija Mitić

Pevačicu terete za utaju poreza iz 2018. godine

Šakira ipak mora na sud! Ukoliko je proglase krivom, preti joj kazna od osam godina zatvora
Šakira - Copyright Profimedia

Španski sudija odobrio je danas suđenje kolumbijskoj pevačici Šakiri (45) optuženoj za utaju poreza, prenosi AP.

Dobitnica prestižne „Gremi” nagrade, tereti se da 2018. godine nije platila 14.5 miliona evra poreza na zaradu koju je ostvarila od 2012. do 2014. godine, a sud u toj zemlji danas je doneo odluku da će planetarno popularna pevačica ipak morati da iznese odbranu zbog utaje poreza.

Ukoliko bude proglašena krivom, preti joj kazna od osam godina zatvora i pozamašna novčana kazna.

Pevačica je ranije odbacila optužbe i ponuđenu nagodbu s tužilaštvom, odlučivši se za sudski proces, a firma za odnose sa javnošću koja je zastupa saopštila je da je ona već platila sve što je dugovala, kao i dodatnih tri miliona evra na ime kamate, navodi AP.

Profimedia
Šakira

Datum početka suđenja još uvek nije određen, a očekuje se da će ishod zavisiti od toga gde je Šakira živela u navedenom periodu.

Iako je njeno zvanično prebivalište na Bahamima, tužioci u Barseloni tvrde da je više od polovine tog vremena provela u Španiji i da je trebalo da plati porez u toj zemlji.

Šakira je sa Španijom povezana od kada je bila u vezi sa fudbalerom Žerarom Pikeom. Par je sa dvoje dece živeo u Barseloni, ali je nedavno prekinuo jedanaestogodišnju vezu.

POdsećanja radi, Španija se zbog neplaćanja poreza tokom protekle decenije obračunavala i sa fudbalskim zvezdama Lionelom Mesijem i Kristijanom Ronaldom.

Oba igrača su proglašena krivim, a zatvorske kazne koje su dobili ukinute su sa obrazloženjem da su prekršaj počinili prvi put.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike