Nekadašnja zvezda „Granda" s knedlom u grlu o nasilju koje je doživljavao: Sad ovako živi s posledicama!

09.09.2022

20:25

0

On se i stručnom licu obratio za pomoć, a svojevremeno se plašio da bilo šta roditeljima kaže

Nekadašnja zvezda „Granda" s knedlom u grlu o nasilju koje je doživljavao: Sad ovako živi s posledicama!
aleksandar_radojevic - Copyright Aleksandar Radojević, Youtube screenshot Grand Magazin TV Grand

Aleksandar Radojević, nekadašnji takmičar „Zvezda Granda", progovorio je javno o vršnjačkom nasilju koje je doživljavao. Svojevremeno, plašio se da bilo kome prizna da se bilo šta dešava, uveren da stvari mogu biti i mnogo gore. Kasnije, zbog svega su počeli da ga muče napadi panike i anksioznost.

Sa namerom da se reši posledica maltretiranja, sada se i stručnom licu obratio za pomoć i više mu ne pada na pamet da ćuti.

- Govorili su mi da sam ped*r, da sam ženski petko i to je bilo tako svakog dana, a potom je usledilo i fizičko maltretiranje. Nisam sa tako malo godina mogao ni da percipiram na pravi način sve što su mi govorili. Odlučio sam da ne pominjem ništa roditeljima, jer me je bilo stah da će biti još gore ako bilo kome kažem. Sigurno bih imao roditeljsku podršku, ali izabrao sam da ćutim - počeo je on za „Grand onlajn", napominjući da je od petog razreda osnovne u Kragujevcu bio meta raznih uvreda.  

Strah ga je bilo i da ide u školu jer nikada nije znao šta ga tamo čeka, objasnio je u emisiji „Život priča priče".

- Sigurno da je neko video, prošao hodnikom ili dvorištem škole od nastavnika jer se to dešavalo i za vreme odmora, ali bi samo u prolazu rekli da me ne uznemiravaju i ništa više od toga. Nisu ozbiljno shvatali - rekao je upitan kako su se njegovi predavači poneli spram svega.

Ubrzo nakon toga počelo je i fizičko nasilje. Aleksandar je tada odlučio da se potpuno udalji od ljudi i samo je čekao dan kada će otići u srednju školu, gde je verovao da će mu biti bolje.

- Upisao sam Ekonomsku. Nije bilo toliko turbulentno kao u osnovnoj, ali i tamo sam doživljavao neprijatnosti, iskren da budem - kaže pevač, koji je zatim počeo svoju borbu s anksioznošću.  

- Srce mi je lupalo, imao sam utisak da ću umreti. Nisam znao šta mi se dešava. Imao sam million misli, a nijednu kako da se umirim - otvorio je dušu s knedlom u grlu.

- Ja sam tek sada krenuo na psihoterapiju. Iskren da budem i novac je bio bitan faktor. Nije ni čudo da sam se upravo u ovim životnim trenucima susreo sa mojom doktorkom. Bio sam mnogo toksičan, ne mogu da kažem nezreo, ali sam pročitao da kada čovek sebi prizna da je bio toksičan, tada sazreva. Zahvalan sam jer sam upoznao neke ljude upravo sada i što mi pružaju njihovu podršku - zaplakao je on.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike