Popularnost Vila Smita značajno opala nakon skandala na dodeli Oskara: Ipak je on pretrpeo udarac!

25.08.2022

12:05

0

Autor: Marija Mitić

Nekada je bio u samom vrhu rang liste popularnog magazina

Popularnost Vila Smita značajno opala nakon skandala na dodeli Oskara: Ipak je on pretrpeo udarac!
Vil Smit i Kris Rok - Copyright Profimedia

Popularnost glumca Vila Smita ozbiljno je opala nakon što je udario Krisa Roka na dodeli Oskara prošlog marta.

Statistika magazina Variety pokazuje da je percepcija javnosti o pedesettrogodišnjem glumcu drastično pala nakon ovog skandala.

- Pre dodele Oskara, Smit je redovno bio među prvih pet ili deset najpozitivnije ocenjenih glumaca, na temelju anketa koje je Q Scores sprovodio svakog januara i jula na 1.800 američkih stanovnika u dobi od šest godina i više - rekao je izvršni potpredsednik Q Scores -a, Henri Šafer za Variety. Redovno su ga svrstavali uz popularne zvezde poput Denzela Vašingtona i Toma Henksa.

Profimedia
Vil Smit

Istovremeno, Smitova negativna ocena se više nego udvostručila, tačnije, porasla je s manje od 10 na 26. Prosečna negativna Q ocena, prema Šaferu, iznosi oko 16 ili 17.

Zanimljivo je da posledica famoznog udarca nije bila ograničena samo na jednog člana porodice Smit. Naime, Džejda Pinket Smit, glumčeva supruga, takođe je poslednjih meseci pretrpela značajnu štetu po svoj imidž. Njena pozitivna ocena, koja je već iznosila 13, i bila poprilično niska sama po sebi, pala je na šest, dok je negativna skočila s 29 na 44.

Profimedia
Kris Rok

Uprkos udarcu, Rokova popularnost nije pala. Između januara i jula, njegov pozitivan i negativan rezultat ostao je na 20, odnosno, 14. Međutim, njegov rang na zasebnoj lestvici Q Scores, onoj koja meri širinu javne svesti slavne osobe, skočio je sa 66 na 84. Pad Smitove popularnosti verovatno će imati uticaja na studije te oglašivače koji žele da rade s glumcem.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike