Pre 11 godina Luis je tragično preminuo: Još u detinjstvu je bio neobičan, muzika mu je bila omiljena zabava

01.08.2022

13:09

0

Autor: Marija Mitić

Pevač je izgubio život u saobraćajnoj nesreći kod naselja Feketić u lančanom sudaru

Pre 11 godina Luis je tragično preminuo: Još u detinjstvu je bio neobičan, muzika mu je bila omiljena zabava
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Juče se navršilo tačno 11 godina otkako nas je napustio pevač Ljubiša Stojanović Luis. Pevač je iza sebe ostavio suprugu Silvanu i šestoro dece, Miodraga Miću, Marka, Andreja, Sergija, Maju i Elu Mitu.

Luisova porodica se retko oglašava u medijima, a njegova ćerka Maja je nakon njegove smrti smogla snage da kaže koju reč o ocu koji je, kako je ispričala, bio čovek posvećen porodici.

- Mogu da kažem da je prema muzici osećao skoro istu ljubav kao prema porodici. Ona je, prosto, bila deo njega i njegovog života. Ako o nekome ima mnogo da se priča onda je to tata. Ima mnogo uspomena koje se nikada neće zaboraviti. Pored muzike i svega što je uradio, tu su i razne avanture koje je svako ko ga poznaje proživeo sa njim. On će biti uvek tu, neće nestati - rekla je svojevremeno.

Antonio Ahel/ATAImages
Ljubiša Stojanović Louis

Ljubiša Stojanović je rođen 25. juna 1952. godine u Leskovcu. Nije bio kao njegovi vršnjaci, već umesto da igra fudbal, on se šetao sa omotima ploča američke džez legende Luja Armstronga. 

Bio je neobičan dečak za to vreme i tu sredinu i zaradio je nadimak Louis, kako se u originalu piše ime legendarnog Luja Armstronga.

Sa samo 16 godina se odvojio od porodice i otišao u Niš kako bi pohađao srednju muzičku školu. Prijavio se za solo pevanje i saksofon, i živeo je u iznajmljenom stanu. U Nišu je sa uspehom nastavio školovanje na prvom stepenu Muzičkog fakulteta, da bi kasnije postigao uspehe o kojima je u tom trenutku mogao samo da sanja. U našu narodnu muziku je uveo džez i savršeno je balansirao između ova dva pravca, stvarajući jedninstveni kome su se mnogi divili.

Podsećanja radi, Ljubiša Stojanović Luis je preminuo 31. jula 2011. godine u saobraćajnoj nesreći kod naselja Feketić u lančanom sudaru koji se odigrao u pola pet ujutru.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike