„Mojoj deci nije lako, ali će zbog ovoga samo biti jača!" Emina o porodici i bivšem: Odgovornost mora da se preuzme!

20.07.2022

15:55

1

Jahovićeva se 2018. godine razvela od Mustafe, s kojim je dobila dva sina, Jamana i Javuza

„Mojoj deci nije lako, ali će zbog ovoga samo biti jača!" Emina o porodici i bivšem: Odgovornost mora da se preuzme!
Foto: ATA Images/Antonio Ahel

Emina Jahović i Mustafa Sandal su se zvanično razveli početkom juna 2018. godine, posle čitave decenije u braku. Zajedno, dobili su dva sina, Jamana i Javuza, koji su pevačici na samom vrhu liste prioriteta. Nešto ranije, međutim, ona je govorila o tome kako ima problema oko alimentacije i obaveza prema dečacima, koje su sve spale na nju.

Sudski spor je još uvek u toku, a naslednici nisu baš lako prihvatili rastanak poznatih roditelja.

„To je sudbina mojih sinova!"

– Nije lako biti dete razvedenih roditelja, to je sudbina mojih sinova, ali ja ih vaspitavam tako da izvuku pouku i iz tih neprijatnijih faza u životu. Na kraju, ma koliko god to surovo bilo, to će ih samo ojačati. Daće im ideju o odlukama u životu pre nego što ih donesu. Uz njih sam i dok god sam tu, biću im uvek njihova najveća podrška i učitelj, dajući im jubav koju ponekad ne mogu ni da zamislim. Samo želim da moja deca odrastu u dobre, poštene, mentalno zdrave ljude, s mnogo empatije za druge i hrabrosti u životu – ispričala je Emina za domaće medije, pa se osvrnula na sudski spor sa bivšim suprugom.

– Nastavlja se i nastaviće se... U mom slučaju radi se samo o principu koji mora da se poštuje i odgovornosti koja mora da se preuzme. Advokati rade svoj posao, ja im se ne mešam – naglasila je pevačica i dodala:

– Slobodu sam skoro spoznala i moram da priznam da nema cenu. Dugo sam mislila da je u partnerskim vezama ljubomora i zabranjivanje dokaz ljubavi. Sada shvatam da može istinski samo da te voli onaj ko te pusti da slobodno letiš, da se uzdigneš i da uživa gledajući te u punom sjaju, a ti mu se onda uvek vratiš još više zaljubljena i u celom komadu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emina Jahovic (@yaemina)

 

Emina je zahvalna na svemu što ima, naročito na tome što ne mora ni na koga da se oslanja.

– Dosta radim na strpljenju, učim se zahvalnosti za sve što nam je Bog pružio. Što smo zdravi i dobro. Najskuplje imam, a to su moja deca, to što sam u stanju da vidim i da čujem, Što mogu sebi da obezbedim svoju koru hleba i to što ne zavisim apsolutno ni od koga – rekla je pevačica, kojoj partner nije neophodan.

– Emotivna veza je kompleksna veza i mislim da sam negde u ovim odgovorima već to i objasnila. Uvek imam izbore, ali se na to ne oslanjam. Imam dva sina i samostalna sam žena. Ne treba mi niko da mi popunjava prazan prostor u životu, jer ga i nemam toliko. Treba mi posebnost u svakom smislu i samo za to imam jošjedno malo mesto – iskrena je bila ona za „Stori", te je nastavila o tome kako se oseća nikada bolje:

– Ovo je moja zrela faza, iskrena. Faza vraćanja sebi, dubokog analiziranja svih odnosa, porodičnih i prijateljskih. Naučila sam puno - svakog dana težim ka tome da budem bolji čovek, da služim ljudima, pomažem, ali isključivo i samo onima koje intuitivno i srcem osećam. Fokusirana sam na izgradnju unutrašnjeg mira i stabilnosti bez ikakvih očekivanja od drugih ljudi. Ojačala sam kroz oluje, koje su u nekim trenucima mogle da me ruše, mada tako nikada spolja nije izgledalo. Sada kada pričam, mogu da kažem da sam ponosna na sebe i to mi je najveća pobeda. Osećam snagu, potpuno samostalno zasluženu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emina Jahovic (@yaemina)

 

Inače, Emina Jahović je publici najavila novi album koji je završila za manje od dve nedelje jer je, kako kaže, imala veliki nalet inspiracije.

– Album je potpuno spreman što se tiče kompozicija i tekstova. Napisala sam ga neposredno pre mog rođendana. Imala sam nalet velike inspiracije, to se kod mene ili desi ili ne. Znam da mi je bilo potrebno trinaest dana da sručim sve emocije u pesme, a onda sam otišla u Austriju na detoks da se resetujem. Jedva čekam da ljudima dam pristup novim pesmama i potpuno ogoljenoj iskrenosti, možda i prvi put u životu – zaključila je ona.

Bonus video:

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti