Mrzeli su se do srži: Glumili su ljubavnike i prijatelje na filmu, a u stvarnosti se nisu podnosili

09.07.2022

05:50

0

Možda to niko ne bi rekao zahvaljujući njihovoj glumi, ali iznenadiće vas koji su to glumački parovi jedva opstali zajedno na setu

Mrzeli su se do srži: Glumili su ljubavnike i prijatelje na filmu, a u stvarnosti se nisu podnosili
Rajan Gosling Kim Katral Leonardo Dikaprio - Copyright Profimedia

Za glumce, uloga u filmovima ili serijama može značiti da sarađuju mesecima sa ljudima koje baš i ne vole, odnosno ne podnose. Svako od nas na poslu ima barem jednu osobu koju "ne može očima da vidi", ali sa glumcima to ide malo drugačije, pogotovo ako moraju da imaju blizak fizički kontakt.

Patrik Svejzi i Dženifer Grej

Hemija između Bejbi i njenog instruktora plesa Džonija možda je bila malo vatrenija nego što smo videli u filmu "Prljavi ples". Patrik Svejzi i Dženifer Grej su se prvi put sreli na snimanju akcionog filma "Crvena zona" kao tinejdžeri.

Navodno, Dženifer nije bila Patrikov fan jer joj se nije dopadao način na koji je svima naređivao. Nekoliko godina kasnije, kada joj je ponuđena uloga u "Prljavom plesu", to je zahtevalo probe sa različitim glumcima, a jedan od njih je bio i Svejzi. Zbog toga je umalo odustala od audicije.

No, par je ipak snimio scenu za probu, a hemija se osetila i na setu i kasnije na filmskom platnu. Svejzi je čak u svojim memoarima opisivao kako je to izgledalo, ali i to što ga je nerviralo što ona nije brzo učila plesne pokrete kao on.

- Podigao sam je, prekrasno je pozirala i polako sam je spustio na pod, s našim očima prikovanim. Bio je to divan trenutak i vrlo seksi. Soba je bila u potpunoj tišini - svi su samo buljili u nas - pisao je on, pa dodao:

- Padala bi u blesava raspoloženja, terajući nas da radimo scene iznova i iznova.

Film "Prljavi ples"/Profimedia
Patrik Svejzi i Dženifer Grej

Meril Strip i Dastin Hofman

Kako to već biva, napetost na setu filma "Kramer protiv Kramera" bila je veoma velika između Meril Strip i Dastina Hofmana. Jedan poseban incident uključivao je scenu u kojoj je Hofman morao da ošamari koleginicu. Iako je trebao biti lažan, čini se da se glumac malo zaneo, a sama Meril je u jednom intervjuu rekla da je prešao granicu.

Takođe se govorilo da je Hofman često ismejavao Stripovu, kako bi je naljutio i od njen dobio izvedbu kakvu je želeo.

- Hofman ju je podsticao i provocirao, koristeći stvari koje je znao o njenom privatnom životu i njenom dečku, koji je pre toga umro od raka pluća. Želeo je reakciju za koju je mislio da može dati u svom nastupu - ispričao je producent filma svojevremeno.

Profimedia
Meril Strip

Sara Džesika Parker i Kim Katral

Možda jedna od najpoznatijih svađa u novije vreme jeste ona između Sare Džesike Parker i Kim Katral - Keri Bredšo i Samante Džouns iz serije "Seks i grad".

Situacija se zahuktala kada se Katralova pojavila 2017. godine u šou Pirsa Morgana i rekla da ne bi pristala da snimi treći deo filma "Seks i grad" zbog "toksične veze" sa Sarom Džesikom.

Početom februara naredne godine brat Katralove pronađen je mrtav, a Sara Džesika joj je izjavila saučešće javno. No, Kim je to razbesnelo, pa joj se obratila na Tviteru.

- Ti nisi moja porodica, ti nisi moj prijatelj. Prestani iskorišćavati našu tragediju kako bi jačala svoju ličnost "dobre devojke" - poručila je Kim tada Parkerovoj.

Sara Džesika je izjavila da joj je "srce slomljeno" zbog toga kako se Kim sećala njihovog snimanja, jer je ona imala sasvim drugačije iskustvo.

Profimedia
Sara Džesika Parker i Kim Katral

Rajan Gosling i Rejčel Mekadams

Iako je hemija Rajana i Rejčel u "Beležnici" bila spektakularna, kasnije se prenela i na vezu u stvarnom životu, na početku snimanja se ovaj glumački par nije podnosio. Zapravo, situacija je bila toliko loša da je Rajan tražio od reditelja da proba sa drugom glumicom.

- Možda ne bi trebalo da ispričam ovo, ali jednog dana na snimanju se baš nisu slagali. Stvarno je bilo loše. Rajan je došao do mene, 150 ljudi je stajalo na velikoj sceni, on me zove i kaže: "Da li biste doveli drugu glumicu da čita ispred kamere sa mnom? Ne mogu, ne mogu sa njom. Jednostavno, ne dobijam ništa od ovoga" - ispričao je reditelj, pa dodao:

- Ušli smo u sobu sa producentom, svi su počeli da viču jedni na druge. Izašao sam da popušim cigaretu, a u jednom trenutku su oni izašli i rekli "U redu, idemo da radimo!". Tada se sve promenilo. Mislim da je Rajan poštovao to što je ona branila svoj lik, a Rejčel je bila srećna što je problem napokon iznet na videlo. Ostatak snimanja nije tekao glatko, ali bilo je lakše.

Profimedia
Rajan Gosling i Rejčel Mekadams

Leonardo DiKaprio i Kler Dejns

Leonardo je svojevremeno bio veliki šaljivdžija što je njegova partnerka na filmu smatrala veoma iritantnim. Njih dvoje su igrali zajedno u filmu "Romeo i Julija" 1996. godine, kada je Kler smatrala da je Leonardo nezreo, a on da je ona previše ukočena.

Mržnja je možda jaka reč, ali određeno neslaganje je postojalo, a oni čak nisu ni razgovarali osim kad su bili na setu.

Profimedia
Leonardo DiKaprio i Kler Dejns

Teri Hačer protiv ostatka "Očajnih domaćica"

Svađa između žena iz Visterija Lejna uvek se vraća na Teri Hačer, koja je glumila Suzan. Nikolet Šeridan, koja je tumačila lik Idi, nazvala je Hačerovu "najzlobnijom ženom na svetu".

Kada je Felisiti Hofman bila suočena sa optužbama da je platila mito kako bi decu upisala na fakultet (zbog čega je bila u zatvoru), Eva Longorija je napisala pismo podrške gde se, između ostalog, osvrnula i na situaciju sa seta serije.

- Strahovala sam od dana kada sam morala ići na posao sa tom osobom jer je to bilo čisto mučenje. Sve dok jednog dana Felisiti nije rekla nasilniku "dosta" i sve je prestalo. Felisiti je osetila moju teskobu, iako se nikada nisam žalila niti ikome spominjala zlostavljanje - pisalo je u pismu.

Prošle godine, na godišnjicu serije, Hafmanova je objavila uspomene na svom nalogu na Instagramu sa svim koleginica, osim sa Hačerovom.

Gostujući u jednoj emisiji, na pitanje da li su svi bili dobri prijatelji, Longorija je odgovorila "Ne, ali 99 posto nas jeste" i tako potvrdila dugogodišnje glasine.

Profimedia/©ABC/Courtesy Everett Collection
Očajne domaćice

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike