„Zatvor bi naspram ovoga bio raj!" Nikolina Pišek posle smelih tvrdnji Miše Grofa: Osvrnula se i na predbračni ugovor! (FOTO)

03.07.2022

10:32

4

On tvrdi kako voditeljki „ne sleduje ništa jer je sve njegovo", pa je ona pokazala i kakva prava umaju udovice

„Zatvor bi naspram ovoga bio raj!" Nikolina Pišek posle smelih tvrdnji Miše Grofa: Osvrnula se i na predbračni ugovor! (FOTO)
nikolina_pisek_09052022_0020 - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Nikolina Pišek se retko kad oglašava za medije od smrti supruga Vidoja Ristovića. To uglavnom čini putem društvene mreže Instagram, isprovocirana brojnim tvrdnjama oca pokojnog istoričara umetnosti, Miše Grofa. U poslednjoj šok ispovesti, on je istakao kako smatra „da mu je ona ubila sina, tako što je bila hirovita, zla snaja".

Između ostalog, istakao je i kako je njegov pokojni naslednik vodio dnevnike pošto je stupio u odnos sa njom, a da su oni sada kod njega. Ukoliko bi „ispričao sve što zna, zasigurno bi je oterao u zatvor", a više o tome možete pročitati OVDE. Nešto zatim, među „storijima" Pišekove osvanula je poruka:

- I zatvor bi bio raj naspram ovoga.

Nikolina Pišek Instagram screenshot / nikolina_pisek
 

Takođe, podelila je i reči podrške koju dobija, po svemu sudeći, sa svih strana za vreme ove velike borbe.  

- U Francuskoj pre sklapanja braka, odeš javnom beležniku da ti objasni zakone. Prenosim ono što mi je objašnjeno, a sve pod pretpostavkom da je suprug imućan, a supruga nije. Imućnom suprižniku je pamentije da podeli imovinu, a evo i zašto. Prema rečima gospodina beležnika, francuski sud je uglavnom na stani žene, majke, čak i u slučaju ugovora koji štiti suprugovu imovinu. Takav ugovor štiti imovinu bogatijeg, ima prednost za bogatog supruga u slučaju razvoda. A za suprugu samo u slučaju smrti/razvoda. Ako se ispostavi da je imućni suprug zapravo imao dugove, deli se i dugovi u istom smeru u kojem bi se i drugoj situaciji delilo bogatstvo - piše u objavi koju je Nikolina prenela na svoj profil, ali tu nije bio kraj.  

„Sud štiti partnera koji je zbog porodice odustao od karijere..."

- Pa se u praksi dešava da bivši supružnici koji su potpisali takav predbračni ugovor završe na sudu jer se supruga žali. A navodno u većini slučajeva sud presudi u njenu korist. Poneklad čak do takvih iznosa da se imućnom suprugu više isplatilo da ne potpisuje nikakakv predbračni ugovor. Sud štiti partnera koji je odustao od karijere u korist porodice jer je suprug to možda i zahtevao od supruge. Možda su se tako dogovoril. Kako bilo, sud procenjuje koliko je to novca potrebno isplatiti kako bi žena i deca mogli zadržati isti standard - zaključuje se.

Nikolina Pišek Instagram screenshot / nikolina_pisek
 

Podsetimo, Miša Grof je u svojoj ispovesti za „Alo", između ostalog, naglasio kako je „sve njegovo, da će svakako obezbediti unuku, ali da Nikolini ne sleduje ništa".

- Nikolina je ubila mog sina! Ona je izvoljevala kuće, putovanja, bazene, lokale, firme... Trošila je nenormalne količine novca. Vidoje je školovao njenu ćerku iz prvog braka u Londonu i finansirao joj švalere. Ne znam kakvu imovinu ona hoće, Vidoje jeste bio imućan, ali to je moj novac. Mora biti svesna da njoj ne dam ništa, a ako krenem da iznosim sve što znam o njoj, biće uhapšena - izjavio je bio on.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike