Hasan Dudić ostao bez nacionalne penzije! Pevač na rubu siromaštva: Od svoje 15. godine sve plaćam

05.03.2022

13:31

12

On ne krije da je razočaran jer nisu uvažena njegova dokumenta za ovakav vid prihoda

Hasan Dudić ostao bez nacionalne penzije! Pevač na rubu siromaštva: Od svoje 15. godine sve plaćam
Hasan Dudić - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Pevač Hasan Dudić ne krije koliko je razočačran što njegov rad nije vrednovan i jer je odbijen za nacionalnu penziju na koju pravo imaju priznati stručnjaci iz raznih oblasti, kao i umetnici koji su dali doprinos kulturi.

Kako je objasnio, život ga nije mazio, a put do zvezda je bio trnovit. Iako danas važi za veliku pevaču zvezdu, on kaže da živi na rubu siromaštva. 

- Ja sam konkurisao za nacionalnu penziju pošto imam sve dokumente i argumente. Potrudio sam se da sve prikupim. Išao sam linijom manjeg otpora, išao sam kao nacionalna manjina. Međutim, i taj drugi put mi se izjalovio - počeo je pevač svoju ispovest i otkrio koliko je bilo teško da ostane zapažen na estradi:

ATAImages/ A.A.
Hasan Dudić

- Potičem iz obućarske porodice. Ja sam prošao trnovit put na estradi. Ja nisam preko noći postao zvezda. Otac mi je bio obućar. To svi znaju, nisam lako uspeo na estradi. Napravio sam mnogo lepih hitova i otpevao i stvorio velike zvezde narodne muzike - rekao je Hasan Dudić.

Pevač smatra da zaslužuje nacionalnu penziju i da je svojim hitovima i učinkom to zavredeo, a sada je otkrio i koga je smatrao konkurencijom:

24sedam/Goran Sivački
Hasan Dudić

- Jedino da je živ Šaban, Esma Redžepova, Usnija, Džej oni bi mi bili jedina konkurencija. Ja ovako stvarno nemam konkurenciju. Bio je konkurs, dali su da prava na nacionalnu penziju imaju muzičari, pisci, umetnici. Koliko sam ja doznao, oni mene nisu ni uzeli u obzir. Ja sam čovek drugog reda, oni su direktori. Ja poštujem sve ljude, tako sam vaspitan. Niko me nije obavestio, stvarno sam se nadao. Dobro bi mi došla penzija. Ja imam redovnu penziju, od svoje 15 godine sve plaćam - ispričao je Dudić. 

- Ja nisam Rom, ja bih voleo da da jesam, znao bih još jedan jezik. Meni je majka muslimanka, a bila je veći patriota. Ja sam čovek kosmopolita - rekao je Hasan Dudić.

Inače, Hasan Dudić je istakao da je mnogim našim pevačima pisao pesme koje se i danas pevaju po kafanama, te da je i to jedan doprinos kako kulturi, a tako i muzici.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike