Oskarovac optužen za silovanje se pojavio na sudu: Žrtva tvrdi da ju je držao kao robinju! (FOTO)

23.06.2022

09:50

0

Prvo saslušanje se odvilo u Brindiziju i on je odgovarao na brojna pitanja vezana za sek*ualni napad na neimenovanu ženu iz Velike Britanije

Oskarovac optužen za silovanje se pojavio na sudu: Žrtva tvrdi da ju je držao kao robinju! (FOTO)
profimedia-0702090099 - Copyright Profimedia

Reditelj i scenarista Pol Hagis pojavio se na prvom saslušanju u Brindiziju u Italiji, gde je odgovarao na pitanja vezana za sek*ualni napad i silovanje neimenovane žene iz Velike Britanije, o čemu su nedavno brujali mediji. Od nedelje pa do sada je bio u kućnom pritvoru u hotelu koji se nalazi u blizini Brindizija.

Britanka ga je, podsećanja radi, optužila za silovanje koje je trajalo tri dana, te i to da mu je bila „sek*ualni rob".

- Pol Hagis je objasnio kako su se stvari odvijale. On je rekao da nije kriv, kao što je tvrdio i tokom hapšenja - istakao je Mišel Lafordžija, advokat oskarovca posle saslušanja, prenose tamošnji mediji s kojima, inače, Pol ni reč nije progovorio.

Kanađanin je, inače, bio južnoj Italiji na novoosnovanom filmskom festivalu „Allora" u selu Ostuni u blizi Brindizija, koji je finasiran iz Kovid fondova za oporavak. Žrtvu je, prema pisanju lokalnih medija, upoznao u aprilu na filmskom festivalu u Monte Karlu i bio je u kontaktu sa njom od tada, a sve je rezultiralo pozivom na ovaj događaj. Prema daljim navodima, devojka je pronađena „vidno zbunjena" na lokalnom aerodromu u nedelju, gde joj je pružena pomoć, a zatim je odvedena u policijsku stanicu u Brindiziju, pa i u lokalnu bolnicu na dalja ispitivanja.

Sudija Antonio Negro i Livia Orlando su objavili da je Higis pod istragom zbog optužbi da je naneo povrede i napravio sek*ualno nasilje, međutim Lafordžija je izneo drugu verziju događaja.

- Odnos koji su imali je bio potpuno sporazuman tokom ta tri dana koje su zajedno proveli u Ostuni. Pojašnjeno nam je, čak i naprotiv od onoga u optužbama, da nije bilo povrede i znakova nasilja - ispričao je za medije on, pa dodao:

- Verujem da su pogrešno protumačili izveštaj hitne službe. Sada čekamo odluku sudije koji će se oglasiti povodom hapšenja i zadržavanja  kućnom pritvoru dok se zahteva da se istraga ubrza po hitnom postupku.

On je naglasio i da je Pol i te kako sarađivao sa svima s kojima je trebalo, pa i izrazio želju da ostane u Italiji sve dok se ne dokaže njegova nevinost.

- Prirodno, njegov život zavisi od ovoga, kako u Italiji, tako i u SAD-u, gde inače živi - zaključio je advokat.

Pol Hagis Profimedia
 

Sve ove optužbe iz Italije su se pojavile u nezgodno vreme za Pola - jer ga očekuje sudski proces u Njujorku zbog građanske parnice iz 2017. godine koji je podnela Hejli Brist, publicistiknja koja ga je optužila za silovanje nakon susreta na žurki 2013. Kada je ona javno istupila, javila se još jedna žena sa sličnim tvrdnjama. U javnosti se takođe provlače i teorije da je sve to nameštaljka jer je Higis bio sajentolog koji je napustio crkvu i od tada nema blagonaklon stav prema njima već „priča protiv i iznosi sav prljav veš ove verske organizacije".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike