Priznanje Fren Drešer: Dobila sam kancer jer nisam izlečila traumu od silovanja

17.05.2022

09:09

0

Autor: Marija Mitić

Glumica je otvoreno pričala o bolesti sa kojom se suočila te o njenim uzrocima

Priznanje Fren Drešer: Dobila sam kancer jer nisam izlečila traumu od silovanja
profimedia-0688401251 - Copyright Profimedia

Glumica Fren Drešer, zvezda sitkoma "Dadilja", progovorila je o traumi koju vuče nakon što je silovana 1985. Ona veruje da je upravo zbog traume koju nije lečila, dobila kancer materice.

- Doživela sam traumu kao žrtva silovanja i godinama se nisam bavila time, niti kako je to emocionalno uticalo na mene, jednostavno sam nekako nastavila sa svojim životom - izjavila je Drešer na predstavljanju svoje knjige "N is for the Nanny".

65-godišnja glumica je ubeđena da su silovanje i karcinom materice, koji je dobila 15 godina kasnije, usko povezani. Fren je, naime, posle dve godine pogrešnih lekarskih dijagnoza ustanovljen kancer, da bi se potom podvgla  histerektomiji. Osim traume, "Neni", kako je mnogi oslovljavaju, sigurna je da su nastanku bolesti doprineli i razni toksini kojima je bila izložena tokom čitavog života.

Profimedia
Fren Drešer

- Amerikanci su izloženi otrovima, hroničnim bolestima i zavisnosti o drogama - rekla je Fren, naglašavajući kako je potrebno istražiti šta je ono što slabi naš imunološki sistem, te zašto dolazi do javljivanja raznih i hroničnih bolesti.

Između ostalog glumica smatra i da je prevelik uticaj hemikalija, industrijski uzgajane hrane, te sredstava za ličnu negu, a naglašava i kako bi trebalo da se ljudi vrate u vremena kada se hrana uzgajala u "vrtu naše bake".

Profimedia
Fren Drešer

Inače, Drešerova je 2007. godine osnovala neprofitnu organizaciju "Cancer Schmancer", koja je posvećena borbi protiv raka kod žena, dok će sav prihod od prodaje njene nove knjige ići upravo ovoj organizaciji.

Fren Drešer je bila nominovana za dva Zlatna globusa i jedan Emi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike