Milica Kon o borbi sa rakom, nerazumevanju okoline i majci: Tvrdim da je umrla od kancera zbog stresa sa kojim se nosila

19.06.2022

18:21

1

Voditeljka je otvorila dušu o svemu kroz šta je prošla, te otkrila da je odeljenje za onkologiju posećivala od sedme godine života, kada se njena mama borila sa bolešću

Milica Kon o borbi sa rakom, nerazumevanju okoline i majci: Tvrdim da je umrla od kancera zbog stresa sa kojim se nosila
Instagram printscreen/milicakon

Voditeljka Milica Kon je govorila o svojoj uspešnoj borbi s kancerom dojke, koji je sasvim slučajno uočila na redovnom pregledu kod ginekologa.

- Ja sam onaj dobar učenik, dakle, dva puta godišnje se ide kod ginekologa. Napipala sam nešto i hirurzi su isprva smatrali da je to masno tkivo i da mogu da ga operišem ako mi smeta – rekla je Milica pa dodala:

- Kasnijim pregledima se ustanovilo da je u pitanju kancer koji je bio u nekoj „kapsuli“ i narastao je dva centimentra za šest meseci.

Instagram printscreen/milicakon
Milica Kon

Voditeljka naglašava da joj celo iskustvo s rakom dojke nije bilo strano zato što je u njenoj porodici već bilo tog tereta.

- Onkološko odeljenje posećujem od svoje sedme godine zato što mi je i mama bolovala od kancera. Tu sam se zaista nagledala svega. Tvrdim da je moja mama umrla od kancera zbog količine stresa sa kojom se nosila – ispriačala je ona u Gocinoj emisiji „Ako progovorim" i nastavila:

- Nije znala da se izbori za sebe ni na poslu, ni van njega. Mnoge žene danas oboljevaju zato što ćute, trpe, nesrećne su. Sve ima svoje.

Milica kaže da je brine u kojoj meri mladi danas ne vode računa o sebi.

- Kod mene se pojačala želja za preventivnim pregledima kada sam krenula da se družim s omladinom. Pošto sam tako malo slobodnog duha, pa pričam sa svima, zgranula sam se kada sam saznala da devojke pretežno ne koriste kondome, niti posećuju ginekologe. Ta brojka me je deprimirala, a već sam pomalo hipohondar, pa mi nije trebalo mnogo da mi redovne posete ginekologu pređu u naviku. Krenula sam na i psihoterapiju tako da se držim pod kontrolom.

Instagram printscreen/milicakon
Milica Kon

Ona ističe da je imala čistu sreću što se sve brzo odvijalo i da je u roku od dve nedelje bila operisana.

- Uskoro ću raditi taj BRCA test koji pokazuje da li postoji rizik da se kancer razvije. Ako bude bilo potrebno da se uklone dojke meni to neće biti problem. Meni je preče da živim – iskrena je voditeljka.

Ona napominje da nije imala podršku svog najbližeg okruženja kada je objavila svoju priču na društvenim mrežama, ali dodaje i da joj je neizmerno drago što je to učinila.

- Mnoge žene su mogle da se poistovete sa mnom kao sa jednom ženom iz naroda. Žene su sebi na poslednjem mestu. Da bi bila supruga, mama, domaćica i sve ostalo što žena jeste, moraš da budeš živa, zdrava i, pre svega, dobro – zaključila je Milica.

Bonus video:

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti