Uhapšen američki pevač: Postavio prislušni uređaj u stan bivše devojke!

30.04.2022

17:05

0

Njegov advokat potvrdio sve

Uhapšen američki pevač: Postavio prislušni uređaj u stan bivše devojke!
profimedia-0624769624 - Copyright Profimedia

Lejn Hardi, pobednik 17. sezone "Američkog idola", priveden je u petak i optužen za postavljanje prislušnog uređaja u spavaću sobu svoje bivše devojke.

Predstavnik policije Luizijane potvrdio je da je Hardi u zatvoru "East Baton Rouge" zbog kršenja zakona Luizijane član 15:1303 - presretanje i otkrivanje žične, elektronske ili usmene komunikacije.

Hardijev advokat potvrdio je u izjavi za EW da je "dobio nalog za njegovo hapšenje" i da je "bio i nastaviće da u potpunosti sarađuje sa policijskom upravom Univerziteta Luizijane po ovom pitanju".

- Zbog javne prirode profesije gospodina Hardija, tražimo privatnost u ovom trenutku - dodao je advokat.

Prema navodima portala EW, policija je stigla u spavaću sobu Hardijeve bivše devojke 7. aprila nakon što su žrtva i njen cimer pronašli uređaj ispod njenog futona. Žrtva ga je prvobitno pomešala sa punjačem za telefon, ali je Google pretraživanjem utvrdila da je to VR-500 diktafon.

Profimedia
 

Pregledajući datoteke preuzete sa uređaja za snimanje, vlasti su rekle da su mogle da čuju ono što su smatrali Hardijevim glasom dok je uređaj isporučen u sobu žrtve. U razgovorima se pominjalo i Hardijevo ime. Poternica je potom odobrena 27. aprila.

Žrtva je takođe navela, kao što je dokumentovano, da ju je muzičar prethodno snimio na drugi način i navodno je priznao, piše Telegraf.rs, da je podmetnuo "bubu" u njenu spavaonicu koju je kasnije odbacio.

Hardi je prvo otkrio da je dobio nalog od Policijske uprave u izjavi objavljenoj na društvenim mrežama u četvrtak uveče, iako je samo citirao neprecizirane „optužbe“ iznete protiv njega. Rekao je da je "potpuno sarađivao" sa vlastima.

- Razumem da me je moja karijera gurnula u žižu javnosti, i prihvatam to svim srcem jer ceo moj svet pripada mojoj muzici i mojim fanovima. Međutim, zbog osetljive prirode ove tvrdnje, ponizno tražim privatnost u ovom trenutku. Ja krajnje poštujem zakon i pomoći ću u njihovoj istrazi po potrebi - napisao je Hardi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike