Darka su zbog droge hteli da vode i na „brisanje sećanja"! Roditelji bili spremni da daju 7.000 evra, ali on je to odbio

30.04.2022

11:15

0

Sve se odvilo u vreme kada je zbog bahate vožnje umalo izgubio živu glavu

Darka su zbog droge hteli da vode i na „brisanje sećanja"! Roditelji bili spremni da daju 7.000 evra, ali on je to odbio
amigi_16022021_0051 - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Darko Lazić je nedavno bio priveden jer je „gazio" 117 na mestu gde je 80 kilometara na sat maksimalno dozvoljeno kretanje vozilom. Između ostalog, bio mu je urađen kako droga, tako i alko-test, koji je pokazao da je pevač seo za volan s 0,91 promila u krvi, ali i pod dejstvom kokaina.

Kada je pre četiri godine umalo izgubio život zbog lude vožnje, inače, takođe su mu u organizmu pronađene nedozvoljene supstance. Prema tadašnjim napisima, roditelji su bili spremni da daju oko 7.000 evra za lečenje od 10 do 12 dana, kako bi ga spasli kandži poroka pošto se oporavi od silnih operacija. Ruska klinika koja se nalazi u Zemunu, a za odvikavanje od, između ostalog i kokaina, je trebalo da mu bude „sledeća stanica", međutim, on je to, po svemu sudeći, bio odbio, prenose mediji.

„Negativna iskustva se brišu iz sećanja, kao i zadovoljstvo povezano s narkoticima"

- Cena zavisi od čega se zavisnik leči i od dužine boravka u bolnici. Kreće se sa detoksikacijom (pročišćavanje organizma od opijata), sledi ublažavanje apstinentske krize i individualni pristup pacijentu, pa tako i Darku. Ona zavisi od toga šta je konzumirao, koliko dugo, kakve je to posledice imalo na njegove organe, da li je padao u nesvest nakon uzimanja narkotika - pričao je izvor tada za „Kurir", pa nastavio o tome kako bi se stvari dalje odvijale.

Darko Lazić, A.A./ATAImages
 

- Sledi lečenje zavisnosti - posebne metode koje utiču na ceo mozak i brišu se negativna iskustva iz prošlosti, osećaj zadovoljstava povezan s narkoticima. Sledi ugradnja implantata ili blokatora, pa je zavisnik svestan da uzimanje droge može da bude kobno. Njihova cena zavisi od toga na koji vremenski period ih ugrađujete. Za dva meseca to košta 400 evra, za tri meseca je 500 evra, za pola godine 1.800 evra, dok je za godinu dana cena 2.500 evra - nabrajao je zatim on.

Posle svega toga - ide rehabilitacija.

- Posle toga ide rehabilitacija koja Darku pomaže da ostane čist od narkotika i da se uzdrži starih navika. Nakon bolničkog lečenja, on će morati da se javlja doktoru narednih 12 meseci. Treba da uzima propisane lekove i poštuje pravila - zaključio je za pomenute medije.

Darko očito nije otišao na ovo lečenje. Malo nakon te saobraćajke, međutim, išao je pod nož kako bi smanjio želudac.

„Neko mi je sipao drogu u piće!"

- Tačno je da sam bio pozitivan na kokain, ali ga nisam konzumirao! Da sam se drogirao, sigurno ne bih dobrovoljno pristao da mi rade test! Sarađivao sam sa policijom baš zato što sam znao da ništa nisam uzeo. Jedino logično objašnjenje za to što je u mojoj krvi pronađena droga jeste da mi ju je neko sipao u piće ili da sam pio iz tuđe čaše! Na tom rođendanu je bilo dosta meni nepoznatih ljudi... - naglasio je posle drame za „Informer".

Podsetimo, pošto jepriveden, Darko Lazić je u toku dana izveden pred sudiju za prekršaje i izrečena mu je maksimalna novčana kazna od 200.000 dinara, zabrana upravljanja motornim vozilom na godinu dana i 10.000 dinara za prekoračenje brzine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike