Darko Lazić mora na seminar! Posle privođenja i kazne, pevač će samo ovako moći da sedne ponovo za volan

29.04.2022

11:03

4

Kako se navodi, može i da odustane, ali onda više nikada neće moći da vozi

Darko Lazić mora na seminar! Posle privođenja i kazne, pevač će samo ovako moći da sedne ponovo za volan
grand_specijal_19012022_0001 - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Pevač Darko Lazić je u sredu ujutru priveden zbog niza prekršaja koje je otkrila saobraćajna policija, kada ga je presretač zaustavio.

Darko je vozio bez vozačke dozvole koja mu je oduzeta još u decembru 2013. godine, a da bi je ponovo dobio, kako bi po zakonu seo za volan, mora da prođe seminar u Agenciji za bezbednost saobraćaja Srbije. On se, kako Telegraf saznaje, nije prijavljivao za taj seminar.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Lazić je, podsetimo, priveden zbog prekoračenja brzine. Vozio je 117 km na sat na mestu gde je maksimalna dozvoljena 80 kilometara na čas. Podvrgnut je alko-testu, kao i onom koji pokazuje da li u sebi ima bilo kakve droge. Oni su pokazali da je pozitivan na kokain, a izmereno mu je i 0.91 promila alkohola u organizmu.

Lazić je kažnjen sa 200.000 dinara i zabranom upravljanja motornim vozilom godinu dana.

S obzirom na to da mu je vozačka dozvola oduzeta, da bi je povratio mora na seminar unapređenja znanja u Agenciji za bezbednost saobraćaja i da polaže ispit iz bezbednosti saobraćaja.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Kako je ranije objasnio direktor ove Agencije Duško Pešić, ovaj seminar traje 14 dana, ima 40 časova, svaki čas je obavezan, ne može da se zakasni ni na jedan, a poslednjeg dana se polaže ispit.

Inače, od 2012. više od 11.000 vozača u Srbiji je ostalo bez nje.

- U Agenciji za bezbednost saobraćaja godišnje oko 1.500 vozača prođe seminar. Znači, negde oko 1.500 vozača ostane bez vozačke dozvole. Jedan mali deo odustane i neće da se prijavi na seminar, odustaje od vožnje a najveći deo se prijavi na seminar. On traje 14 dana, ima 40 časova, svaki čas je obavezan, ne može da se zakasni ni na jedan, a poslednjeg dana se polaže ispit. Prolaznost je 75 odsto na ispitu - objasnio je nedavno Pešić, između ostalog.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike