Tviter sankcionisao vaskršnju objavu evrovizijskog naloga RTS-a sa Konstraktom (FOTO)

26.04.2022

07:35

1

Ova socijalna mreža se priključila hajci na našu predstavnicu i „spornu" fotografiju obeležila kao „neprimeren sadržaj“

Tviter sankcionisao vaskršnju objavu evrovizijskog naloga RTS-a sa Konstraktom (FOTO)
konstrakta _26052015_0036 - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Na zvaničnom evrovizijskom nalogu RTS-a na društvenoj mreži Tviter objavljene su fotografije srpske predstavnice na Evrosongu Ane Đurić Konstrakte kao čestitka za vaskršnje praznike. Niko nije ni slutio da će upravo one biti predmet ogovaranja i žestokih osuda zbog stolova koji su u obliku slova „Z“, što su korisnici društvenih mreža povezali sa aktuelnom političkom situacijom i nemirima u Ukrajini.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EUROVISION NEWS (@esc_news_)

 

RTS je odmah stao na put ovakvin insinuacijama oštro demantovao negativne komentare na Konstraktin račun, a sada se i Tviter kao platforma priključio hajci na našu predstavnicu i „spornu" fotografiju obeležio kao „neprimeren sadržaj“, odnosno „potencijalno osetljiv“.

Printscreen Twitter/RTS Serbia ETC
 

 

Inače, da bi neka objava bila označena kao neprimeren sadržaj na Tviteru, potrebno je da platformi pristigne veliki broj prijava korisnika za sadržaj za koji smatraju neprimerenim. Tviterov tim potom odlučuje da li će staviti znak upozorenja na objavu, ili je čak u potpunosti obrisati, u skladu sa svojom medijskom politikom.

Podsetimo, ovogodišnja predstavnica Srbije na Evrosongu u Torinu, Konstrakta, našla se na meti oštrih kritika tviteraša zbog fotografije kojom je čestitala pravoslavnim hrišćanima Vaskrs.

Ono zbog čega se našla na udaru korisnika društvenih mreže, jeste to što je neke od njih oblik stočića podsetio na slovo „Z“, koje je postalo zabranjeno u mnogim zemljama Evrope zato što su ruska vojna vozila u Ukrajini označena tim znakom.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike