RTS se oglasio posle haosa na društvenim mrežama zbog Konstraktine vaskršnje fotografije: Komentari su zlonamerni

25.04.2022

12:32

0

Kako su istakli predstavnici Javnog servisa, oni oštro osuđuju bilo kakvo dovođenje ovogodišnje predstavnice Srbije na Evrosongu sa političkom situacijom

RTS se oglasio posle haosa na društvenim mrežama zbog Konstraktine vaskršnje fotografije: Komentari su zlonamerni
finale_pesma_evrovizija_05032022_0281 - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Umetnica Ana Đurić Konstrakta, našla na meti brojinh napada zbog vaskršnje fotografije na kojoj pozira sa lavorom ispred sebe, a oko nje su se našla dva stola u obliku slova „Z“, što su mnogi doveli u vezu sa aktuelnom političkom situacijom i nemirima u Ukrajini.

Tim povodom oglasio se Javni servis Srbije i oštro demantovao neumesne komentare koji se šire društvenim mrežama. 

- Radio Televizija Srbije oštro osuđuje neprimerene insinuacije nekih pojedinaca na društvenim mrežama da sto na fotografiji naše predstavnice na „Pesmi Evrovizije“, zbog toga što podseća na slovo „Z“, ujedno „predstavlja podršku ruskoj vojsci u ratu u Ukrajini“ - piše u saopštenju i dodaje se:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EUROVISION NEWS (@esc_news_)

 

- Odlučno demantujemo bilo kakvu sličnu nameru i smatramo zlonamernim dovođenje u vezu naše predstavnice sa aktuelnom političkom situacijom u svetu. Stolovi na fotografiji se više od tri godine koriste za potrebe naših emisija, a u ovom slučaju su iskorišćeni za samo jedno fotografisanje. Učitavanje nekog novog smisla tom scenografskom elementu apsolutno je besmisleno, a u nekim slučajevima i zlonamerno.

- Originalan nastup i pojava predstavnice Srbije intrigiraju ne samo našu, već i svetsku javnost, ali uvek i jedino kao umetnički performans za koji je sigurno da je okrenut ljubavi prema čoveku i životu - navodi se u zvaničnom saopštenju RTS-a.

ATAImages/Antonio Ahel
Konstrakta

Podsetimo, ovogodišnja predstavnica Srbije na Evrosongu u Torinu, Konstrakta, našla se na meti oštrih kritika tviteraša zbog fotografije kojom je čestitala pravoslavnim hrišćanima Vaskrs.

Ono zbog čega se našla na udaru korisnika društvenih mreže, jeste to što je neke od njih oblik stočića podsetio na slovo „Z“, koje je postalo zabranjeno u mnogim zemljama Evrope zato što su ruska vojna vozila u Ukrajini označena tim znakom.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike