Nije srpski ćutati! Lukas o tužbama sa RTS-om: Vreme je da Bujošević napusti radno mesto

12.04.2022

13:37

0

Kako je objasnio, on će se kao građanin zalagati da Olivera Kovačević i Dragan ne budu na pozicijama na kojima se sada nalaze

Nije srpski ćutati! Lukas o tužbama sa RTS-om: Vreme je da Bujošević napusti radno mesto
aca lukas sasa mirkovic kzs 1204 2022 foto danica bozovic (4) - Copyright 24sedam/Danica Božović

Pevač Aca Lukas i njegov producent Saša Mirković u susret predostojem koncertu u Areni održali su konferenciju za medije kojoj je prisustvovala ekipa 24sedam.

Osim o koncertu bilo je reči i o tužbama koju obojica imaju sa čelnicima RTS-a, tačnije sa generalnim direktorom Radio-televizije Srbije Draganom Bujoševićem i Oliverom Kovačević urednicom Zabavnog programa Javnog servisa.

24sedam/Danica Božović
Aca Lukas, Saša Mirković

 

Na pitanje medija koji je naredni korak koji će se preduzeti povodom ove situacije, Lukas kaže: 

- Ja sam pevač, nisam advokat. Podneo sam krivičnu prijavu, a šta će biti sa tužbama, videćemo. Iza svake svoje reči stojim. Dobili smo 24 tužbi, mi smo baš poznati kao plašljivi, ja bih voleo da pošalju još 24 tužbe. Nek ulože 140 tužbi, da ne bi morali da idu na posao, nego samo da idu na sud, tako će mnogo bolje raditi RTS - rekao je Aca i otkrio da li će gledati predstojeći Evrosong. 

- Mora neko i da gleda tu Evroviziju, jer ovi sa RTS-a koji su tamo oni će biti zauzeti šopingom. Sad u RTS kreće frka ko će da putuje sa Konstraktom. Svi izvođači koji idu tamo, znaju kakva je panika. Konstrakta i nije bitna trenutno, sad je bitno ko ide sa njom u Torino, mogli bismo i mi da odemo.

24sedam/Danica Božović
Aca Lukas

 

Svoju stranu priče izneo je i Mirković: 

- Ja bih danas zvao i Oliveru da dođe, nego kuriri kažu da ona dolazi tamo oko 2-3, nisu mogli da je nađu na poslu u radnom vremenu. Što se tiče ove 24 tužbe među kojima je i Bujoševićeva, sve dok on tuži kao privatno lice i dok se on i Olivera ne kriju iza institucije, sve je okej. Podneli su prijave da smo ih lažno prijavili, mi izjave nismo dali, nije doneto pravosnažno rešenje, treba da se proveri kako je Aca dobio četiri nule, jednoglasno i ko se sa kim dogovarao. Gospodinu Bujoševiću njemu niko nije branio da drži emisiju „Nije srpski ćutati”, ja samo da ga podsetim na to. Aca i ja smo to pažljivo gledali i skapirali da nije srpski ćutati, pa smo i progovorili - rekao je Saša Mirković.

24sedam/Danica Božović
Aca Lukas, Saša Mirković

 

- Ja kao građanin, Aleksandar Vuksanović koji koristi usluge Javnog servisa, mogu da kažem da ću se boriti da oni više ne budu na RTS-u. Gospodin koji je bio urednik emisije „Nije srpski ćutati”, sad samo može da bude urednik „Radosti trećeg doba”, pošto mu je vreme da napusti svoje radno mesto, i na to mesto dođe neko ko nema lopovske interese. 

Podsetimo, Radio-televizija Srbije podnela je krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu u Beogradu protiv Ace Lukasa i Saše Mirkovića, estradnog menadžera i producenta, zbog sumnje da su izvršili krivično delo lažno prijavljivanje iz čl. 334 Krivičnog zakonika Republike Srbije.

 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike