Konstraktin otac je bio politička faca devedesetih: Rođaci otkrivaju sve o porodici umetnice

31.03.2022

12:19

2

Autor: Marija Mitić

Osim politike, Slobodan Ignjatović se bavio i novinarstvom

Konstraktin otac je bio politička faca devedesetih: Rođaci otkrivaju sve o porodici umetnice
konstrakta ata (4) - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

O Ani Đurić Konstrakti sve više informacija isplivava u javnost, ma koliko se ona trudila da sačuva svoju privatnost. Tako je sada otkriveno i ko je njen otac, a radi se o novinaru i političaru.

Naime, otac Ane Đurić je Slobodan Ignjatović, nekadašnji ministar informisanja u Saveznoj vladi iz redova Socijalističke partije Srbije.

ATAImages/ Antonio Ahel
Konstrakta

On je kratko bio na ovoj funkciji tokom devedesetih godina, u eri Slobodana Miloševića, a bio je i novinar i to Ekspres politike (kasnije i urednik), TV Politike i direktor Televizije Beograd.

- Slobodan Ignjatović, nekadašnji savezni ministar informisanja (Vlada SRJ), kratko je bio na toj funkciji, i bivši urednik lista Politika ekspres, otac je pevačice Ane Đurić. Ignjatović je rodom iz sela Glibovac kod Velike Plane, a iako godinama živi u Beogradu, ceo kraj zna njega i njegovu porodicu. On je bio u SPS-u i mi ovde nemamo jednu ružnu reč da kažemo za njih - kaže izvor iz njihovog rodnog sela za Telegraf, a ove navode je potvrdila Snežana Vučetić, devojačko Ignjatović, Konstraktina rođaka iz sela Glibovac.

ATAImages/ A.A.
Konstrakta

- Slobodan Ignjatović mi je stric, a sa Konstraktom sam se videla još kad smo bile deca. Oni nikad u Glibovcu i nisu živeli. Sve najbolje mogu da kažem za njih, ponosni smo na njen uspeh, ipak je naše gore list. Moj stric je bio ministar informisanja, ali ne sećam se tačno tog perioda, pa ne mogu da vam kažem ni koliko je bio na funkciji. Bio je u SPS-u - kaže Vučetićeva.

Inače, fanovi su još ranije posumnjali da je Konstrakta rodom iz sela Glibovac kod Velike Plane, s obzirom da ga spominje u svojoj pesmi "Nobl", koju je objavila u okviru triptiha.

"Imam i sliku u lepom ramu, ulje na platnu
Francuska slikarka, Fej, rođena 1912-te
Kao i moja baba Desanka
Fej u Parizu slika gradove u izmaglici
Desanka u Glibovcu čita sudbine u džigerici".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike