Konstrakta pokazala humanu stranu: Pomoći će malom Vukanu u skupljanju novca za lečenje, a evo i kako (FOTO)

29.03.2022

12:23

0

Autor: Marija Mitić

Ko bude licitirao najveću sumu novca, provešće vreme sa popularnom umetnicom

Konstrakta pokazala humanu stranu: Pomoći će malom Vukanu u skupljanju novca za lečenje, a evo i kako (FOTO)
konstrakta rts1 - Copyright Printscreen/RTS

Ana Đurić Konstrakta čija popularnost je vrtoglavo skočila od festivala "Pesma za Evroviziju", odlučila je da to iskoristi i pruži pomoć onima kojima je najpotrebnija.

Ona je, naime, odlučila da ode  na piće sa onim ko uplati najveću sumu novca za sedmomesečnog Vukana Stoiljkovića koji boluje od spinalne mišićne atrofije.

Inače, da je Konstrakta pristala na ovakav vid zalaganja za malog Vukana, objavila je izvesna devojka na Fejsbuk stranici koja se bavi licitacijama, i kaže da je umetnica na ovu molbu pristala bez pogovora.

- Ovo divno biće pristalo je na moju molbu da izađe na kafu s nekim ko izlicitira najvišu cenu. Pa dragi ljudi, ako želite da budete u trendu i pevate sa Konstraktom, onda znate šta vam je činiti. Deca nam moraju biti zdrava - napisala je devojka, a objava se širi društvenim mrežama.

Printscreen Facebook/humanitarnelicitacije
 

Trenutno je najveća ponuđena cifra 24.000 dinara, a očekuje se da će ona porasti.

Inače, sedmomesečnom Vukanu je uspostavljena dijagnoza SMA 1 (spinalna mišićna atrofija tip 1). Reč je o neuromišićnoj bolesti, teškoj i progresivnoj, a manifestuje se progresivnom atrofijom mišića i gubitkom životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje. Lek postoji, u pitanju je Zolgensma i košta 2,1 miliona dolara. Malom Vukanu i njegovim roditeljima je potreban novac za lečenje u inostranstvu, rehabilitacije, fizikalne i okupacione terapije, za laboratorijske analize, lekove, suplemente, ortopedska pomagala, medicinske aparate kao i za putne troškove i smeštaj.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike