Tužilaštvo radi na slučaju krađe identiteta Sare Damnjanović: Uskoro će osumnjičeni biti privedeni

30.03.2022

20:03

0

Kako je potvrđeno iz policije iza Fejsbuk naloga pod njenim imenom stoji nekoliko lica, za koja se sumnja da se nalaze na relaciji Bosna - Srbija

Tužilaštvo radi na slučaju krađe identiteta Sare Damnjanović: Uskoro će osumnjičeni biti privedeni
saratkd (1) - Copyright Instagram printscreen/saratkd7

Influenserka Sara Damnjanović, poznatija kao Sara TKD je zbog krađe identiteta i manipulacije javnosti u njeno ime prijavila slučaj Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.

Nadležni organi uveliko rade da rasvetljavanju slučaja i otkrivanju identiteta osobe koja se krila iz infulenserkinog imena.

Instagram printscreen/saratkd7
Sara Damnjanović

 

Prema pisanju Telegrafa, procedura je u toku, izdat je nalog Bosni i Hercegovini za izručenje Srbiji, ukoliko je osumnjičeni njihov državljanin i uskoro se očekuje privođenje. Ova saznanja su potvrđena i za 24sedam. 

Podsetimo, iza veritifikovane Fejsbuk stranice pod njenim imenom - Sara Damnjanović, koja broji više od 350 hljada pratilaca, ne stoji influenserka, kako je ona ranije obavestila javnost.

- Nikog ne optužujem, već isključivo iznosim činjenice koje su proverene od strane policije i za koje imamo dokaze. Naime, iza Fejsbuk stranice pod mojim imenom i prezimenom - Sara Damnjanović, ne stojim ja. Kao što vidite, stranica broji preko 350 hiljada pratilaca, stranica je izuzetno jaka i u proseku objave dostižu od 10-20k+ hiljada lajkova i na sve to ista ta stranica je verifikovana od strane Fejsbuka, što znači da je ta osoba morala da poseduje moj lični dokument kako bi dobila verifikaciju - rekla je ranije Sara.

Instagram printscreen/saratkd7
Sara Damnjanović

 

- Ukraden je moj lični identitet, mojim imenom i prezimenom se manipuliše. Osoba koja stoji iza stranice je neretko znala javno da iznosi stavove koji se tiču politike, vere, rijaliti programa i ostalih tema, o kojima ja nikad ne govorim javno, niti iznosim svoje mišljenje. Zamolila sam nekog da kontaktira lažnu stranicu i kaže kako određena firma želi saradnju sa mnom. On bi istog momenta pristao, formirao cenu i dao svoj tekući račun - ispričala je influenserka tada.

- Račun je kasnije proveren i potvrđeno je od strane policije da pripada majci jedne zadrugarke. Kasnije saznajemo da iza profila stoji nekoliko lica koja sarađuju na relaciji Bosna - Srbija. Ono što bih još dodala je to da kad smo otvorili firmu koja se bavi Kripto valutama, osoba koja stoji iza te stranice je iskoristila priliku i na ime naše firme "TKD Investing", stavila prethodno pomenuti tekući račun - ispričala je ranije Sara. 

Podsetimo, neposredno ove neprijatnosti, Saru i njenu sestru Anju Damnjanović, zadesila je još jedna, kada im je opljačkana kuća. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike