Plakali smo ceo "Slatki Greh" i ja! Breni je i danas žao što se nije takmičila na "Evroviziji"

27.03.2022

21:39

0

Autor: Marija Mitić

Pevačica je dva puta pokušala da ostvari svoj san, 1983. i 1986. godine, a pesme kojim je nastupila na domaćem izboru postale su vanvremenski hitovi

Plakali smo ceo "Slatki Greh" i ja! Breni je i danas žao što se nije takmičila na "Evroviziji"
lepa_brena_08092021_0039 (1) - Copyright ATAImages/ A.A.

Lepa Brena sa ansamblom "Slatki greh", davne 1983. godine borila se za predstavljanje naše zemlje na "Pesmi Evrovizije" do čega, na razočarenje velikog dela tadašnje države, nije uspela da dođe.

Pevačica je takođe ponovo pokušala da ostvari ovaj san tri godine kasnije, na "Jugoviziji" sa pesmom "Miki, Mićo", međutim, ni tada nije izabrana za predstavnika na ovom prestižnom evropskom festivalu, a pevačica ne krije da joj je i sada veoma žao zbog toga.

ATAImages/ Antonio Ahel
Lepa Brena

- Verujem da bi u to vreme, to je bila pop muzika sa etno elementima, preteča je cele muzičke scene "Sitnije, Cile", i meni je žao dan danas što nije otišlo. Posle sam probala sa pesmom "Miki Mićo", ali kad sam videla koliko je bilo zakulisnih radnji, nisam želela u svemu tome da učestvujem. Sting je 20 godina kasnije počeo da pravi muziku sa etno elementima. Bila sam srećna zbog toga.

M.M./ATAImages
Lepa Brena

- Plakali smo svi tad, i moj tadašnji bend "Slatki Greh" i ja, kao mala deca, i prvi i drugi put. Tad sam se zarekla da neću ići na "Evroviziju". To pripada mladim ljudima koji su inovativni, koji su spremni da budu svoji, originalni, malo otkačeni, ali da zaista donesu nešto novo - otkrila je Brena u emisiji Grand News, a ove dve pesme, iako nisu otišle na "Evroviziju" postale su vanvremenski hitovi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike