Lukas odgovorio na 12 tužbi urednice RTS-a protiv njega: Nisam ja Olivera...

18.03.2022

14:10

0

Folker se za naš portal oglasio ubrzo nakon što je urednica Zabavnog programa „uperila prstom u njega"

Lukas odgovorio na 12 tužbi urednice RTS-a protiv njega: Nisam ja Olivera...
Copyright Aca Lukas ATAimages/Antonio Ahel

Olivera Kovačević, urednica Zabavnog programa RTS-a, podnela je čak 12 tužbi protiv Ace Lukasa zbog „kampanje koju folker vodi protiv nje". On se tim povodom oglasio za 24sedam i rekao kako „neće rešavati ovaj problem kao ona preko medija".

- Ne p*dim ja po medijima kao Olivera, nego sam podneo krivične prijave protiv nje i ostalih Tužilaštvu za organizovani kriminal. Smatramo da su formirali organizovanu kriminalnu grupu kako bi namestili rezultate glasanja na „Pesmi za Evroviziju" - rekao nam je Lukas.

- Kada moji advokati dobiju predmet, tada ću moći da komentarišem detaljno - zaključio je on za 24sedam.

Aca Lukas podneo tužbu, 24sedam
 

Podsetimo, Kovačevićeva je dva dana pošto je Lukas podigao tužbu protiv čelnika RTS-a oštro odreagovala, podnevši 12 tužbi protiv folkera „zbog kampanje koju vodi protiv nje".

Zbog povrede ugleda i časti

Saopštenje vam prenosimo u celosti:

- Povodom neosnovanih i zlonamernih optužbi koje dolaze od strane Aleksandra Vuksanovića, u vezi sa organizacijom i glasanjem na „Pesma za Evroviziju 22", glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa Radio-televizije Srbije (RTS) Olivera Kovačević, zbog povrede ugleda i časti, podnela je u svojstvu građanina, Prvom osnovnom sudu i Višem sudu u Beogradu, dvanaest (12) pojedinačnih tužbi protiv Vuksanovića i sa njim poslovno povezanih subjekata, koji su sinhronizovano plasirali i distribuirali neistinite informacije o navodnim neregularnostima koje su pratile festival.

- Pažljivom analizom javnih nastupa, Aleksandra Vuksanovića i njegovog PR tima, izdvojene su sve optužbe koje su takvog inteziteta da nužno zahtevaju sudsku zaštitu, a kako se nekažnjeno u javnosti ne bi ponavljale i bacale senku sumnje na regularnost, kako ovogodišnjeg, tako i svakog budućeg takmičenja.

Ovo je bio jedini način

- Logičan korak je da se ova kampanja konačno iz javnog prostora izmesti u institucije nadležne za utvrđivanje činjenica, pa je u tom smislu broj pojedinačno podnetih tužbi srazmeran intezitetu fabrikovanih neistina na račun tužilje, ali i ozbiljnosti optužbi iza kojih stoji Vuksanović.

Olivera Kovačević Antonio Ahel/ATAimages
 

- Ovo je jedini način da Olivera Kovačević zaštiti ne samo svoj ugled, već i ugled svojih saradnika iz tima RTS-a, stručnog žirija i publike koja glasa, a pre svega da sačuva integritet svih izvođača, koji talentom, trudom i energijom daju autentični pečat ovom prestižnom festivalu. U tom smislu ovo je ujedno, pravni i institucionalni odgovor na sve neistinite navode sadržane u krivičnoj prijavi koju je, na bazi insinuacija, podneo tužilaštvu Aleksandar Vuksanović, protiv ljudi koji su učestvovali u organizaciji „Pesma za Evroviziju 22".

- Zato je u tužbama istaknut i poseban zahtev Kovačevićeve da svaka presuda bude javno objavljena u štampanom ili elektronskom mediju, kako bi se sanirale štetne posledice neprimerene kampanje.

- Posebno je simptomatično to što su zlonamerni pokušaji urušavanja organizacije „Pesma za Evroviziju 22", kroz tabloidnu kampanju protiv Olivere Kovačević, od strane PR tima Aleksandra Vuksanovića, krenuli još krajem prošle godine i to u vreme kada se nije ni znalo koji izvođači će se takmičiti, da bi kulminacija usledila nakon finalne večeri festivala kada su saopšteni rezultati glasanja i pobednik - piše u sopštenj za medije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike