Stigao odgovor na Lukasovu prijavu: Olivera Kovačević podnela 12 tužbi protiv folkera!

18.03.2022

13:55

0

Nepuna dva dana otkako je pevač „udario" objasnivši i kako je to „oštećen", usledila je oštra reakcija urednice Zabavnog programa

Stigao odgovor na Lukasovu prijavu: Olivera Kovačević podnela 12 tužbi protiv folkera!
Olivera Kovačević Lukas - Copyright 24sedam Printscreen/Prva TV

Aca Lukas je pre dva dana podneo tužbu protiv čelnika RTS-a, kao i žirija festivala „Pesma za Evroviziju" zajedno s producentom Sašom Mirkovićem, tvrdeći kako je na pomenutom takmičenju oštećen. Danas, urednica Zabavnog programa kuće u koju je pevač „uperio prstom", podnela je čak 12 tužbi - zbog „kampanje koju folker vodi protiv nje".

Aca Lukas podneo tužbu, 24sedam
 

Saopštenje advokata Kovačevićeve prenosimo vam u celosti:

Zbog povrede ugleda i časti

- Povodom neosnovanih i zlonamernih optužbi koje dolaze od strane Aleksandra Vuksanovića, u vezi sa organizacijom i glasanjem na „Pesma za Evroviziju 22", glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa Radio-televizije Srbije (RTS) Olivera Kovačević, zbog povrede ugleda i časti, podnela je u svojstvu građanina, Prvom osnovnom sudu i Višem sudu u Beogradu, dvanaest (12) pojedinačnih tužbi protiv Vuksanovića i sa njim poslovno povezanih subjekata, koji su sinhronizovano plasirali i distribuirali neistinite informacije o navodnim neregularnostima koje su pratile festival.

Olivera Kovačević 24sedam/D.B.
 

- Pažljivom analizom javnih nastupa, Aleksandra Vuksanovića i njegovog PR tima, izdvojene su sve optužbe koje su takvog inteziteta da nužno zahtevaju sudsku zaštitu, a kako se nekažnjeno u javnosti ne bi ponavljale i bacale senku sumnje na regularnost, kako ovogodišnjeg, tako i svakog budućeg takmičenja.

Ovo je bio jedini način

- Logičan korak je da se ova kampanja konačno iz javnog prostora izmesti u institucije nadležne za utvrđivanje činjenica, pa je u tom smislu broj pojedinačno podnetih tužbi srazmeran intezitetu fabrikovanih neistina na račun tužilje, ali i ozbiljnosti optužbi iza kojih stoji Vuksanović.

Olivera Kovačević Antonio Ahel/ATAimages
 

- Ovo je jedini način da Olivera Kovačević zaštiti ne samo svoj ugled, već i ugled svojih saradnika iz tima RTS-a, stručnog žirija i publike koja glasa, a pre svega da sačuva integritet svih izvođača, koji talentom, trudom i energijom daju autentični pečat ovom prestižnom festivalu. U tom smislu ovo je ujedno, pravni i institucionalni odgovor na sve neistinite navode sadržane u krivičnoj prijavi koju je, na bazi insinuacija, podneo tužilaštvu Aleksandar Vuksanović, protiv ljudi koji su učestvovali u organizaciji „Pesma za Evroviziju 22".

- Zato je u tužbama istaknut i poseban zahtev Kovačevićeve da svaka presuda bude javno objavljena u štampanom ili elektronskom mediju, kako bi se sanirale štetne posledice neprimerene kampanje.

Drama je počela još krajem prošle godine?

- Posebno je simptomatično to što su zlonamerni pokušaji urušavanja organizacije „Pesma za Evroviziju 22", kroz tabloidnu kampanju protiv Olivere Kovačević, od strane PR tima Aleksandra Vuksanovića, krenuli još krajem prošle godine i to u vreme kada se nije ni znalo koji izvođači će se takmičiti, da bi kulminacija usledila nakon finalne večeri festivala kada su saopšteni rezultati glasanja i pobednik - piše u saopštenju. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike