Ovako se Lukas u stvari priprema za „Pesmu za Evroviziju": Želja mi je da u ovoj zemlji neko bude srećan i zbog mene

27.02.2022

18:37

0

Pevaču će ovo biti drugi put da se negde takmiči. S pesmom „Oskar" se nada da će dobiti priliku da predstavlja Srbiju na „Evrosongu"...

Ovako se Lukas u stvari priprema za „Pesmu za Evroviziju": Želja mi je da u ovoj zemlji neko bude srećan i zbog mene
Aca Lukas - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Aca Lukas će se u okviru takmičenja „Pesma za evroviziju" predstaviti publici s pesmom „Oskar", koja je već pobrača brojne simpatije publike. Govoreći o tome kako se priprema za potencijalno zčešće i na čuvenom prestižnom muzičkom takmičenju, on objavšnjava kako, iako na mlađima svet ostaje, svakako ima nameru „da napravi nešto i u Italiji".

- Ovo je drugi put da se takmičim negde. Lepa je priča, ima dobrih pevača, mnogi su se iznenadili. Na mlađima svet ostaje, ali mi ovo radimo sa nekom namerom, hoćemo u Italiju jer imamo plan i ideju da nešto tamo napravimo.

- Ne potcenjujem nikog drugog, ima i dobrih i loših pesama. Ono što sam čuo uglavnom su dobre pesme, a ima i gluposti, mislim da će biti interesantno na kraju - priča Lukas u „Premijeri - Vikend specijalu" pa dodaje kako mu je dosta značio predlog Saše Mirkovića, čoveka koji je već prošao kroz „tu mašinu".

Aca Lukas Printscreen „Premijera - Vikend specijal"
 

- Jedini čovek koji je meni to predložio je Saša Mirković, koji je već jednom pobedio na „Evroviziji"... Ja sam to prihvatio jer znam da se nećemo obrukati, on zna svoj posao. Pesmu nisam namenski radio, nego smo spremali nove pesme za CD i pesma je iskrsla i kad sam čuo kako pesma zvuči, rekao sam odmah da ako idemo na „Evroviziju", idemo sa ovom pesmom. Ima taj neki prizvuk neke festivalske priče - nastavio je Aca.

Stvar je trenutka

- Uporedite „Molitvu" i „Maneskin" što je radio. Dve različite priče potpuno, stvar je marketinga i trenutka. Ima i ovde pesama koje su u modernom fazonu, za mene će uvek biti dobro nešto što je dobra melodija, aranžman, te neke moderne pesme u modernijem fazonu - dodao je folker pa nastavio o velikim pripremama.

Aca Lukas Printscreen Youtube/ AcaLukas
 

- Ne postoji tu neka priprema. Probe su normalna stvar. Naravno da ima scenskog nastupa. Pripremam se, išao sam na probu, scenski nastup... Biće sve, biće veoma interesantno. U pitanju su devojke, ali ne za gledanje, nego za slušanje. Prateći svirači. Videćete za koji dan. Biću ja jedini muškarac na sceni, biće tu klavir... - otkriva on.

Cilj mi je da odem!

- Ne mogu da opišem osećaj svoje sreće kad je Marija pobedila. Želja mi je da osetim da je neko srećan zbog mene u ovoj zemlji. Mi kao muzičari nemamo mnogo šanse da tako predstavljamo svoju zemlju. Ovo je priča gde će naša nacija da stoji ispred televizora i da navija za tebe kao da igraš neku bitnu utakmicu. Meni je cilj da odem. To je put koji moraš da prođeš, ne potcenjujem učesnike, niti to takmičenje, ali da bih otišao tamo, moram da prođem ovo - smatra on.

- Ko god juri da bude Lukas, neće ga stići. Ja sam pokupio neke stvari od muzičara, meni je idol Prince, ali nisam ga kopirao, ni njega ni druge, jer ne mogu. Od mene klinci mogu mnogo toga da nauče. Uglavnom se zeznu, pa uzmu nešto što ne mogu da iznesu - zaključio je on.

 

Između ostalog, pevač se ovom prilikom dotakao i svadbe sina, koja je zakazana, kao što je 24sedam već pisao, za 6. mart.

- Ne ženim ja sina, on se sam ženi. Nisam ga ja terao. Ženi se, neću reći gde je svadba... Biće mnogo ljudi, biće više od 200, 300 zvanica, možda pređemo i 350 - ispričao je pevač u pomenutoj emisiji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike