„Lukas je nekad nerazumljiv, zamislite tek na engleskom" Šašić pred „Pesmu za Evroviziju": Stvarno ne znam kako će!

27.02.2022

07:45

1

Autor: Marija Mitić

Pevač je za 24sedam prokomentarisao ovogodišnje učesnike na „Pesmi za Evroviziju" i nada se da će im njegove kritike bar malo doprineti, odnosno da će im biti podstrek da se za festival u Italiji što bolje spreme

„Lukas je nekad nerazumljiv, zamislite tek na engleskom" Šašić pred „Pesmu za Evroviziju": Stvarno ne znam kako će!
sasic lukas - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Pevač Željko Šašić prokomentarisao je ovogodišnje takmičare koji će se na „Pesmi za Evroviziju" boriti u martu, za predstavljanje Srbije na „Evrosongu", a među učesnicima je i njegov „večiti suparnik", Aleksandar Vuksanović, Aca Lukas.

Iako su pojedini mediji pisali kako je Šašić navodno uvredio Lukasa i njegovu pesmu, te mu prejudicirao male šanse na ovom prestižnom takmičenju ukoliko on bude predstavnik naše zemlje, Šašić kaže da nema mesta za takve spekulacije.

Sa strane muzičkog aspekta, Šašić je za 24sedam prokomentarisao Lukasovu, ali i pesme pojedinih drugih izvođača, istakavši da ne može da daje prognoze o njegovom potencijalnom plasmanu.

ATAImages/ A.A.
Željko Šašić

- Ne postoji jaz između nas. Posmatram potpuno neutralno situaciju i nisam ni čuo da se navodno „namešta" njegova i Sarina pobeda. Preslušao sam sve pesme koje učestvuju na „Beoviziji" i gotovo ništa mi se tu ne dopada. Što se mene tiče, ja ne bih učestvovao. Ipak je naša karijera neka druga, drugačijeg žanra. Ne bih da pravim tu zabunu, nema potrebe - priča Šašić, kojeg smo zatim upitali može li da pretpostavi kako bi se Lukas plasirao na „Evrosongu".

- Nemam pojma kako bi Lukas prošao na „Evroviziji". Nije mi ništa specijalno ta njegova pesma, sto puta već čuto, široko, dosadno, ništa se specijalno ne dešava, iako verujem da je tim „pucao" na tekst. Mada, bojim se da i taj tekst neće nešto previše da intrigira one koji odlučuju o plasmanu.

- Ne mislim da bi imao neke šanse. Nisam nikog isprozivao, ni njega, samo imam svoje mišljenje. Nadam se samo da, ako se budu sekirali zbog tih mojih navodnih prozivki, da će im to biti podstrek da se malo bolje spreme za „Evroviziju" i daju sve od sebe (smeh).

ATAImages/ Antonio Ahel
Aca Lukas

Ipak, pevač dodaje da nije siguran kako bi se kolega sa scene snašao ukoliko bi pesmu trebalo da izvede na engleskom jeziku.

- Stvarno je Aca ponekad nerazumljiv. Ne znam kako bi on prošao na „Evrosongu". Ta pesma ima prostor i da se otpeva na engleskom, ali ko će to da peva, ne znam (smeh)!

Željko smatra da bi Sara Jo imala lepe prilike na takmičenju u Italiji sa „Muškarčinom".

- Ako ćemo već da biramo onda je najbolje da na „Evroviziju" pošaljemo Saru Jo. Ona je predstavnik moderne generacije, verujem da će imati sjajan scenski nastup, a italijanski jezik joj je drugi maternji. Biće to sigurno dobro, moderno i energično. 

- Ali, nisam siguran ni u njenu pesmu potpuno, ukoliko ode na „Evrosong". Ako se bude pevala na srpskom jeziku, mislim da će zvučati čudno i da će biti izignorisana. Pretpostavljam da će se ipak pevati na engleskom. Ne umanjujem naše pismo, jednostavno je to evropski festival.

24sedam/Katarina Mihajlović
Sara Jo

S obzirom da je muzički potkovan, te da je iza njega i dug niz uspešnih godina, za kraj Šašić poručuje da kompetentno ocenjuje izvođače - komentarišući isključivo muziku, kao oblast kojom se bavi.

- Pričamo o muzici, a ja smatram da sam znalac u toj oblasti. Mene mnogi zovu i pitaju za savet, interesuje ih baš moje mišljenje, koje je uvek potkrepljeno argumentima. Pa, ja i sam sebe kritikujem. Imam toliko pesama koje sam kupio, ali ih još nisam snimio, jer mi se nešto ne sviđa. Dajem sebi „fore" da ih doradim i konsultujem se s nekim - zaključuje Željko Šašić za 24sedam.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike